szerző:
Eduline

Még nem dőlt el, hogy marad-e a jelenlegi struktúrában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – írja az atv.hu.

©

Amennyiben az EMMI csúcsminisztériumát szétbontanák, Novák Katalin – jelenleg család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - egy, a családügyet koncentráló tárca minisztere lehet. Az atv.hu úgy tudja, hogy Balog Zoltán, akivel a miniszterelnök elégedett, mérlegelheti, hogy mint humán csúcsminiszter folytatja, vagy a polgári Magyarország szolgálatában es formálásában a miniszterelnök közvetlen környezetében vállal szerepet.

Arról már korábban beszámolt az oldal, hogy Balog Zoltán oktatási államtitkára, Palkovics László a nemzeti fejlesztési tárca bázisán innovációs miniszter lehet, kérdés, hogy az oktatási területtel is foglalkozik majd, vagy ha az EMMI átalakul, a felsőoktatás Novák Katalin felségterülete lesz-e.

Hoffmann, Klik, NAT, Balog: itt a nagy oktatáspolitikai teszt

Egymást váltották az oktatási/felsőoktatási/köznevelési államtitkárok és helyettes államtitkárok, többször tüntettek az egyetemisták és a középiskolások, létrejött a Klik, új köznevelési és felsőoktatási törvényt fogadtak el, lett új NAT, állami fenntartásba kerültek az iskolák - kapkodhattuk a fejünket az elmúlt nyolc évben. Minden mozzanatra emlékeztek? Tudjátok, mi volt a Hoffmann-féle államtitkárság első döntése?

Palkovics László biztosan nem lesz oktatási államtitkár?

Palkovics László jelenlegi oktatási államtitkár innovációs miniszter lehet, a felsőoktatási államtitkári posztot pedig Novák Katalin kaphatja meg Fidesz-győzelem esetén - írja az atv.hu. Az atv.hu azt írja, Orbán Viktor még a hódmezővásárhelyi vereség előtt azt mondta bizalmi körében, hogy az április 8-ai választások előtt már nem fog kormányzati személyi kérdésekről beszélni, vagyis arról, hogy ki-ki milyen stallumot kaphat vagy tarthat meg Fidesz-győzelem esetén az új kormányában.