szerző:
Eduline

„Hat év folyamatos, nem egyszer méltánytalan támadások kereszttüzében végzett munka után most más feladatot vállal. Minisztersége rendkívül kényes, hálátlan szerep volt, de tevékenységét nagyfokú türelem és megértés jellemezte” – ezt írta Balog Zoltán távozásáról a Professzorok Batthyány Köre.

©

A „polgári értékek iránt elkötelezett egyetemi tanárokból” álló szervezet szerint Balog Zoltán „szelíden tűrte” mások türelmetlenségét, „bátran nyúlt hozzá az oktatás és az egészségügy több évtizedes problémáinak rendezéséhez, a szenvedélyesen védett rendetlenség felszámolásához”.

Hozzáteszik: „kiváló volt a viszonya az oktatás tevékeny művelőihez és kiváló kapcsolatot alakított ki a Professzorok Batthyány Körével. Többször hangsúlyozta, hogy kritikus szolidaritást vár el tőlünk”.

Balog Zoltánt Kásler Miklós onkológus váltja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén, Balog a jövőben a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát vezeti majd.

Hivatalos: ő lehet az emberi erőforrások minisztere, de Palkovics László is miniszter lesz

Kásler Miklós lehet az emberi erőforrások minisztere, Palkovics László eddigi oktatási államtitkár pedig valóban elhagyhatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének.

Fontos dolgot kér Orbán Viktortól a PDSZ: ezt az érzését tegye félre

Most már a hat éven át felelős miniszter ismertté vált véleménye szerint is nyilvánvaló, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tud hatékonyan működni - így reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Balog Zoltán távozásának hírére.