Felsőoktatás MTI

Törölték a nyilvántartásból a botrányos sümegi intézményt

Elolvasom

Az Oktatási Hivatal (OH) törölte a felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásból a sümegi John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t - közölte a jobbikos Rig Lajos kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az Edutus Főiskola nyilvántartásba vételi kérelmének vizsgálata folyamatban van.

Közoktatás Eduline

Módszeresen zárt el az EMMI tanodákat a forrásoktól?

Elolvasom

A Tanoda Platform összegezte tapasztalatait az idei évre kiírt, többnyire el nem nyert uniós támogatásokról: félrepontozott sablonértékelések, ismeretlen pályázók felülpontozása és mulasztások sora vezetett oda, hogy számos tanoda működése lehetetlenült el.

Közoktatás Nagy Barnabás

Meglepetés: a kormány átszervezett pár iskolát, az igazgatóknak sem szóltak előre

Elolvasom

Gimnáziumi és általános iskola osztályokkal is rendelkező iskolákat soroltak át a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szakképzési centrumokhoz már júliustól. A 11 érintett suli közül van, ahol a gyerekek mindössze negyede jár szakképzésre. Az igazgatók sem tudták megmondani, mi lesz így az iskolákkal, mivel a rendelet kihirdetése előtt nem sokkal értesítették őket.

Közoktatás Eduline

A kormány azt üzeni, a boldoguláshoz nem kell tanulni

Elolvasom

Csak most kezdi vizsgálni az Emmi, hogy növelte-e a korai iskolaelhagyók számát az, hogy 2013-ban 16 évre csökkent a tankötelezettség felső korhatára. Pedig korábban már a KSH és az Európai Tanács is ezt jelezte. Egy OFI-s kutató pedig a tárca utolsó érvét is megcáfolja, és elmagyarázza, miért nem indok az, hogy más uniós országokban is megszokott a 16 éves korhatár.

Közoktatás Nagy Barnabás

A kormány még most sem hiszi, hogy miattuk nő a fiatal közmunkások száma

Elolvasom

A közoktatásban tiltakozók egyik követelése a tankötelezettségi korhatár 18 évre emelése, de a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy előbb megvizsgálja, valóban vannak-e káros következményei annak, hogy 16 évesen ott lehet hagyni az oktatást. A közmunkaprogramban 2013 óta rohamosan nő a 18 éven alattiak létszáma, de a tárca nem lát egyértelmű összefüggést az adatok és a korhatár leszállítása között. Bár az Eduline-nal közölt magyarázatuk egyáltalán nem zárja ki ezt az olvasatot. Sőt, igazából az ellenkezőjére nincs semmiféle bizonyíték.

1 2 3 4 5 6 7
10