szerző:
Eduline

Nem ő lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetője - erről beszélt Novák Katalin eddigi családügyi államtitkár.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balog Zoltán egy hétfői interjúban bejelentette, hogy távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) éléről. "A jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is" - mondta.

Balog Zoltán lehetséges utódai között felmerült az eddigi családügyi államtitkár, Novák Katalin neve is - ő azonban a TV2-n azt mondta, Orbán Viktor pénteken fogja nyilvánosságra hozni a kormány névsorát, de ő nem lesz miniszter az új kormányban.

©

"Én azt mondhatom, hogy én ebben a névsorban miniszterként nem fogok szerepelni. Azt, hogy államtitkárként folytatom-e, az az elkövetkező időszak döntésein is múlik, de én arra számítok, hogy alapvetően ezen a területen és ebben a minőségben tudom folytatni a munkámat" - idézi a műsorban elhangzottakat a hvg.hu.

Sajtóhírek szerint a legnagyobb esély arra van, hogy Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltsa Balog Zoltánt, Palkovics László oktatási államtitkár pedig innovációs és felsőoktatási miniszterként folytathatja.

Megvan, ki lesz Balog Zoltán utódja?

Kásler Miklós Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén - írja a Figyelő. A Figyelő információi szerint a legnagyobb esély arra van, hogy Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltsa Balog Zoltánt.

Három különböző minisztérium lesz felelős az oktatásért, Palkovicsot előléptették

Ha igazak a hírek, a jövőben három különböző minisztérium is felelős lesz az oktatásért: a felsőoktatás az innovációs minisztériumhoz kerül, a szakképzésért eddig is a gazdasági tárca felelt, a közoktatás pedig marad az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. Amelynek új vezetője lesz.