szerző:
MTI

Kásler Miklós lehet az emberi erőforrások minisztere, Palkovics László eddigi oktatási államtitkár pedig valóban elhagyhatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

©

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel - olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének közleményében.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek.

Palkovics miniszter lesz, de ki felel majd a közoktatásért?

Egyre több hír szivárog ki a negyedik Orbán-kormány névsoráról, azt azonban még mindig nem lehet tudni, ki felel majd a közoktatásért. Három nő is államtitkári posztot visz majd az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi). Novák Katalin családügyi, Szabó Tünde pedig sportért felelős államtitkár marad.