Közoktatás Edupress

Az év könyvtára címet a BDF könyvtára kapta

Elolvasom

A könyvtárak megújulása, szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében augusztus 10-én tette közzé az Év könyvtára 2007 című pályázati felhívását az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), melyet idén a Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF)nyert el. A kitüntetést Barki Katalin igazgató október 7-én vette át Budapesten a Könyves Vasárnap című rendezvényen a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Csepeli Fiókkönyvtárában.

Közoktatás Edupress

Segítség a hátrányos helyzetű hallgatóknak

Elolvasom

Az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű egyetemi és főiskolai hallgatók kötelező alaptámogatásra és garantált rendszeres szociális ösztöndíjra jogosultak. Az anyagi juttatásokon kívül mentorhálózattal és gyakornoki programmal a Katapult Mentorprogram segíti a beilleszkedésüket és az érvényesülésüket - áll az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) mai közleményében.

Közoktatás Edupress

Nyílt nap a győri egyetemen

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem október 16-án, kedden Nyitott kapuk címmel tartja hagyományos őszi továbbtanulási információs rendezvényét. A tanév második, téli felvételi tájékoztató programja 2008. január 8-án, kedden lesz.

Közoktatás Edupress

Jubilál a Tanárképző és Mérnökpedagógiai Központ a BMF-en

Elolvasom

Pontosan 35 évvel ezelőtt, 1972-ben indult útjára a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) jogelőd intézményeiben, a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán és a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán a műszaki pedagógusképzés. A jubileum alkalmából november 8-án konferenciát szervez az intézmény A kompetencia-orientált moduláris mérnöktanárképzés elméleti és gyakorlati kérdései címmel.

Közoktatás Edupress

Konferenciával ünnepel a 20 éves miskolci gazdászképzés

Elolvasom

Jubilál a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara: két évtizede történt, hogy az 1980-as évek végének sajátos gazdasági és társadalmi körülményei közepette hazánkban harmadikként a Miskolci Egyetemen is elindult a közgazdászképzés. A jubileumot nagyszabású nemzetközi konferenciával is megünnepli a kar.

Közoktatás Edupress

Október 17-én tüntetnek Budapesten a tandíj ellen

Elolvasom

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) október 17-ére tűzte ki a budapesti tandíjellenes tüntetés időpontját. A HÖOK az október 6-án, Veszprémben tartott közgyűlésen döntött a demonstrációsorozat utolsó állomásának időpontjáról, valamint ekkor fogadta el és adta át az alternatív tandíjjavaslatot Manherz Károly, tudományos és felsőoktatási szakállamtitkárnak.

Közoktatás Edupress

Előadás az erdélyi magyar sajtóról Szegeden

Elolvasom

A féllábú óriás esete a magyar naranccsal - mit szabad az erdélyi magyar sajtóban? címmel tart előadást Ambrus Attila, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) elnöke a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központjának szervezésében.

Közoktatás Edupress

Új EU-s tananyag oktatását kezdeményezi az Európai Bizottság

Elolvasom

Az Európai Bizottság kezdeményezést indított, hogy az uniós polgárok jogainak és kötelességeinek ismeretét oktatassák a tagállamok közoktatási intézményeiben. A bizottság hangsúlyozta, hogy az ismeretek oktatásának beépítése a tananyagba tagállami hatáskör alá tartozik, az Európai Bizottság csak javasolni kívánja.

Közoktatás Edupress

Építész műterem és informatikai fejlesztések a győri egyetemen

Elolvasom

A volt kompresszorházból kialakítandó építész műtermet, a hozzá kapcsolódó, az intézmény egészét érintő informatikai fejlesztést előadásokon, fórumon mutatják be a győri Széchenyi István Egyetem vezetői október 9-én, kedden 11 órától 15 óráig az egyetem oktatóinak, munkatársainak, hallgatóinak és az érdeklődő környékbelieknek.

Közoktatás Edupress

Bűnmegelőzési Szabadegyetem a NYME-en

Elolvasom

"A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének hatékonyságáért" témában hirdet szabadegyetemet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a Belügyminisztérium Bűnmegelőzési Regionális Oktatási Központja november 16-án és 23-án.

Közoktatás Edupress

Az ELTE díszdoktort avat

Elolvasom

Dr. Hudecz Ferenc rektor felterjesztésére az ELTE Szenátusa október 9-i ünnepi közgyűlésén az ELTE díszdoktorává avatja Lee Hsien Loong szingapúri miniszterelnököt.

Közoktatás Edupress

Idén két felvételi tájékoztató jelenik meg

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ 2008-as könyvcsaládja idén is részletesen és precízen tájékoztat minden érettségizőt, felvételizőt az előtte álló lehetőségekről és szabályokról. A könyvcsalád első kiadványa - a februárban induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2008 februárjában induló képzések című könyv - október 15-én jelenik meg.

1
816 817 818 819 820
832