szerző:
MTI

Közveszéllyel fenyegetés miatt vádemelést javasol a rendőrség két 17 éves zalai diáklány ellen, akik egy internetes...

Közveszéllyel fenyegetés miatt vádemelést javasol a rendőrség két 17 éves zalai diáklány ellen, akik egy internetes közösségi oldalon arról írtak, hogy falunapon fognak robbantani - közölte honlapján szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint tavaly augusztusban a két diáklány egy népszerű internetes közösségi oldal nyílt fórumán arról írt, hogy a közelgő nagypáli falunapi rendezvényen robbantani fog. A két diák azt is megfogalmazta, hogy a programon jelen lévő emberek "könyörögni fognak az életükért".

A lányok a nyomozóknak azzal magyarázták tettüket, hogy ők ezt a szóhasználatot nem a hétköznapi értelemben gondolták, egyszerű "szarkasztikus humornak, illetve tinédzser szlengnek" nevezték azt a bejegyzést, amelyet megosztottak. A gyanúsítottak azt is elmondták, hogy soha nem bántottak senkit, és ezt nem is tervezték.

A zalaegerszegi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétségének megalapozott gyanúja miatt D. T. és V. C. ügyében vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozati iratokat a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek. Nagy-Britanniában iskolai mészárlásra készült egy diák, chatelők leplezték le: az esetről itt olvashattok.