Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.

Felsőoktatás Edupress

Jövő ősztől az interneten is lehet igényelni diákhitelt

Elolvasom

A fővárosi egyetemek közül elsőként az Óbudai Egyetem hallgatói élhetnek az intézményen belüli diákhitel-igénylés lehetőségével - állapodott meg az egyetem és a Diákhitel Központ (DK) Zrt. november 30-án. Bugár Csaba vezérigazgató az eseményen a Napi Gazdaságnak elmondta: ősztől az interneten is lehet majd igényelni diákhitelt.

Felsőoktatás Eduline

Már szeptembertől nagy változásokra számíthatnak az egyetemisták

Elolvasom

Az új felsőoktatási törvényt a tervek szerint már januárban elfogadhatja a kormányülés, s a végső szövegezés után még a nyári szünet előtt elfogadhatja a parlament - mondta szerdán a felsőoktatás változásairól tartott szegedi előadása előtt Dux László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek .

Felsőoktatás Eduline

Jogosan szednek-e pénzt az egyetemek az idegen nyelvű képzésért?

Elolvasom

„Félévente közel kétszázezer forintomba kerül a főiskola, pedig annak idején államilag finanszírozott képzésre vettek fel. Mivel a szemináriumokat és az előadásokat angol nyelven tartják, minden egyes szemeszterben külön kell fizetni az idegen nyelvű oktatásért, ahogy a szakra járó többi százhatvan hallgatónak is” – írta nekünk a Budapesti Gazdasági Főiskola egyik – neve elhallgatását kérő – hallgatója. Van egy rossz hírünk neki: az intézmény ezt egy törvénymódosításnak köszönhetően teljesen jogszerűen megteheti, és - mint ahogy ezt a példa is mutatja - meg is teszi.

Felsőoktatás Eduline

Megmutatják "féltve őrzött kincseiket" a miskolci egyetemisták

Elolvasom

Nyílt napot tart a Miskolci Egyetem szerdán és csütörtökön, hogy az érdeklődő középiskolásoknak és azok szüleinek részletes tájékoztatást adjanak a felsőoktatási intézmény sokszínű képzési palettájáról, diákéletéről, az Egyetemváros sportolási lehetőségeiről, kulturális és kollégiumi szolgáltatásairól.

1
541 542 543 544 545
575