Közoktatás Eduline

Mire kérhet, mire nem kérhet pénzt az iskola?

Elolvasom

Félévenként akár tíz-tizenkétezer forintos plusz költséget is jelenthet a családok számára az erdei iskola, a kulturális hozzájárulás és a fénymásolási díj – pedig ezekért az iskolák elvileg nem kérhetnének pénzt a szülőktől. Az Eduline utánajárt, kötelező-e befizetni az osztálypénzt, a gyümölcspénzt és a higiéniai hozzájárulást.

Felsőoktatás Eduline

Megint egymásnak feszült Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán

Elolvasom

Nem a sajtón keresztül üzengetve kell megtárgyalni a most készülő új felsőoktatási törvény koncepcióját - közölte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kedden arra reagálva, hogy Pokorni Zoltán, a Fidesz vezető oktatáspolitikusa a törvény koncepciója kapcsán kritikákat fogalmazott meg.

Felsőoktatás Eduline

Pokorni: működésképtelen az új felsőoktatási törvény

Elolvasom

Pokorni Zoltán jövő héten egyeztet az oktatási államtitkárral a felsőoktatási törvény koncepciójáról. A Fidesz vezető oktatáspolitikusa azt mondta, a nagyobbik kormánypárt azt szeretné, ha a magyar felsőoktatás megújulna, de a felsőoktatási törvény koncepciójában nem látják ennek lehetőségét, a minőség fejlesztését.

Felsőoktatás Eduline

A doktoranduszoknak tetszik az új felsőoktatási törvény

Elolvasom

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) alapértékeiben és irányultságában támogathatónak tartja az új felsőoktatási törvény koncepcióját, mert az egyértelműen a felsőoktatás minőségi megújítását szolgálja - közölte Kucsera Tamás Gergely, a DOSZ elnöke kedden az MTI-vel. A szervezet szerint ugyanakkor elengedhetetlen a doktori ösztöndíjak növelése.

Felsőoktatás Eduline

Megbéníthatja az egyetemek működését az erőforrás miniszter

Elolvasom

Önkéntes távozásra kérte Réthelyi Miklós a felsőoktatási intézményekben működő gazdasági tanácsok kormányzati delegáltjait; a tárcavezető formálisan ugyan nem hívhatja vissza a tagokat - akiknek mandátuma amúgy is hamarosan lejár -, ám a lépés akár meg is béníthatja az egyetemeket és a főiskolákat - írta a Népszabadság kedden.

Felsőoktatás Eduline

Így szerezhetsz álommunkahelyet külföldön - tanácsok diplomásoktól

Elolvasom

Továbbra is vonzónak számít a fiatalok körében a külföldi munkavállalás. Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy nemzetközi környezetben hasznosítják a megszerzett tudásukat és képességeiket, azonban csak az találhat magának kiemelkedően jó külföldi munkahelyet, aki jól beszél egy vagy két idegen nyelven, és a megpályázott álláshoz szükséges szakképzettsége is megvan.

Felsőoktatás Eduline

Eladó szakdolgozatok: mennyibe kerül a diploma?

Elolvasom

Akár százötven-kétszázezer forintot is hajlandóak fizetni egy-egy jól sikerült szakdolgozatért azok a végzősök, akik nem akarnak vagy nem tudnak hónapokat tölteni a diplomamunka elkészítésével. Magyarországon is virágzik a szakdolgozatbiznisz: a profi bérírók ma már saját honlapjuk hirdetik szolgáltatásaikat, és bár az árak borsosak, a lebukás esélye egyenlő a nullával.

Felsőoktatás Eduline

Mit szólnak a pártok az új felsőoktatási törvény tervezetéhez?

Elolvasom

A Lehet Más a Politika örül, hogy társadalmi vita kezdődik a felsőoktatási törvény koncepciójáról, Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter visszavonná a tervezetet, Pokorni Zoltán egykori tárcavezető pedig csak reméli, hogy az oktatási államtitkárság nem teszi majd tönkre az elmúlt évek felsőoktatási eredményeit. Politikusok az új felsőoktatási törvény vitairatáról.

Felsőoktatás Eduline

Amit a keresztféléves jelentkezésről tudni kell

Elolvasom

2010. november 15-éig nyújthatják be felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmüket azok, akik 2011. februárban szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat. A hagyományos, papír alapú jelentkezési mód mellett a tavaszi jelentkezési időszakhoz hasonlóan most is működik az e-felvételi.

Felsőoktatás Eduline

Különleges képzést indított a Debreceni Egyetem

Elolvasom

Magyarországon egyedülálló vállalkozó képzést indított szeptembertől a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Centruma (DEAGTC); a "Team Academy" hazai bevezetéséről pénteken írtak alá megállapodást a DE és a Finnországi Jyva:skyla: egyetemének képviselői.

Felsőoktatás Eduline

Elvérezhetnek a főiskolák: nem csak a diákok vannak bajban

Elolvasom

Több főiskola és egyetem lehúzhatja a rolót, ha a következő években nem tudja teljesíteni az új felsőoktatási törvény tervezetében szereplő elvárásokat: van, ahol a tudományos fokozattal rendelkező oktatók, máshol a doktori iskolák száma nem stimmel. A diákoknak többet kell majd tanulniuk az érettségire, és várhatóan csökken a hallgatói önkormányzatok szerepe is. Az Eduline összegyűjtötte a legfontosabb változásokat.

1
543 544 545 546 547
571