Felsőoktatás Eduline

Megmutatják "féltve őrzött kincseiket" a miskolci egyetemisták

Elolvasom

Nyílt napot tart a Miskolci Egyetem szerdán és csütörtökön, hogy az érdeklődő középiskolásoknak és azok szüleinek részletes tájékoztatást adjanak a felsőoktatási intézmény sokszínű képzési palettájáról, diákéletéről, az Egyetemváros sportolási lehetőségeiről, kulturális és kollégiumi szolgáltatásairól.

Felsőoktatás Eduline

Elfelejthetjük a hagyományos oktatási módszereket?

Elolvasom

Az ember természeténél fogva egyaránt gondolkodik szavakban és képekben, ám a neveléstudomány mostanáig túlnyomórészt a tanítás és tanulás verbális dimenzióira összpontosított - hangsúlyozta Nyíri Kristóf akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának egyetemi tanára. A BME pedagógiai tanszéke szerdán nemzetközi konferenciát rendez a vizuális tanulásról, amelyen a magyar oktatókon és hallgatókon kívül amerikai, brit, finn, francia, német, osztrák és szerb szakemberek is részt vesznek.

Felsőoktatás Eduline

Bekamerázott iskolák: mennyi pénzt ér meg a biztonság?

Elolvasom

Egyre több általános- és középiskola szereltetne be chipkártyás beléptetőrendszert és térfigyelő kamerákat: az intézményvezetők szerint nemcsak a késések és az igazolatlan hiányzások száma csökkenne, de ritkábban fordulnának elő verekedések és lopások is. A biztonság azonban sokba kerül, ráadásul a kamerák használata adatvédelmi szabályokba is ütközik.

Felsőoktatás Eduline

Pályaválasztási szülői értekezlet az ELTE-n

Elolvasom

Országos pályaválasztási szülői értekezletet tartanak december 4-én az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A rendezvény célja, hogy a felvételizők szüleinek a pályaválasztási kérdésekkel és a felvételi folyamattal kapcsolatban naprakész információkat nyújtsanak.

Felsőoktatás Eduline

Sok pénzt hoz az egyetemeknek az idegen nyelvű képzés

Elolvasom

Növeli az egyetem szakmai tekintélyét, de anyagi szempontból is előnyös idegen nyelven oktatni - írta pénteken a Délmagyarország, mérleget készítve arról, mit jelent az, hogy Szegeden orvostan-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók tanulhatnak angolul, a medikusok pedig németül is.

Felsőoktatás Eduline

Videó: így harcoltak a rendőrökkel az egyetemisták Olaszországban

Elolvasom

A nagy-britanniai diáktüntetések után Olaszországban is tiltakoztak az egyetemi és főiskolai hallgatók az oktatási reform és a tanításra fordított összegek több milliárdos csökkentése ellen - több olasz nagyvárosban felvonultak az elégedetlen diákok, a pisai ferdetoronyból például "Nemet a reformokra!" feliratú transzparenst lógattak ki.

Felsőoktatás Eduline

Nyílt napok az egyetemeken és főiskolákon november 29-től december 5-ig

Elolvasom

Még nem döntötted el, melyik felsőoktatási intézményt jelölöd majd meg a jelentkezési lapodon jövő februárban? Akkor a jövő héten sem fogsz unatkozni, ugyanis tizennyolc egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot - ahol nemcsak a szakokról, hanem az oktatókról, a külföldi és hazai ösztöndíjakról, a kollégiumi helyekről és az elhelyezkedési esélyekről is beszerezheted a legfontosabb információkat.

1
507 508 509 510 511
540