Felsőoktatás Eduline

Nagy bajban van a Zeneakadémia: megszűnik egy tanszék, kevesebb lesz az óra

Elolvasom

Valóban súlyos anyagi gondokkal küzd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, miután finanszírozásából 228 millió forintot zárolt a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Egy ilyen mértékű megvonás rendkívül drámai hatású - mondta Batta András, a Zeneakadémia rektora, aki szerint nem gazdálkodnak felelőtlenül, hanem egyszerűen kevés a támogatás.

Felsőoktatás Eduline

Új képzést indít a Kaposvári Egyetem

Elolvasom

Fogyasztóvédelmi ismeretek tanítására négy féléves, szakirányú továbbképzés indul szeptemberben - az országban elsőként - a Kaposvári Egyetemen; az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá a Somogy Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségével és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal az egyetemen.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit keresnek a rektorok? Az öt legjobban fizetett egyetemi vezető

Elolvasom

Több mint 2 700 000 dollárt, vagyis 515 millió forintot keres évente az Egyesült Államok egyik legjobban fizetett rektora, a Southern Metodist University vezetője. Nem sokkal marad el a nashville-i Vanderbilt magánegyetem, a connecticuti Quinnipiac University és a Columbia vezetőjének éves bére sem - ők körülbelül százötvenszer annyit keresnek, mint a legmagasabb havi fizetéssel rendelkező magyar rektorok.

Felsőoktatás Eduline

Így lehet három év alatt két diplomát szerezni

Elolvasom

A „senki földjére” tévednek azok a hallgatók, akik közös diplomát, angolul joint degree-t adó képzésre jelentkeznek. Ilyen szakokat a bürokratikus akadályok miatt nem szívesen hirdetnek a magyar felsőoktatási intézmények – a kettős diplomát, vagyis double degree-t adó képzések azonban egyre népszerűbbek.

Felsőoktatás Eduline

Kulcsrakészen "importált" egyetemeké a jövő?

Elolvasom

A Egyesült Államok egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, a chicagói egyetem, amelynek tekintélyét nyolc Nobel-díjasa mellett egy Fields-díjas matematikus is gyarapítja, ma már kihelyezett oktatási centrumot működtet Peking központjában. Mint a párizsi Le Monde írja, ez az idők változásának jelképe. Robert Zimmer, a chicagói egyetem elnöke ezt így fogalmazta meg: "Ma már Peking az a hely, ahol jelen kell lenni."

Felsőoktatás Edupress

Nagy változás vár az egyetemistákra: csökkentik a külföldi diákok számát Angliában

Elolvasom

A brit belügyminiszter, Theresa May elmondása szerint csaknem százezerrel csökkentik a Nagy-Brittaniában tanuló külföldi hallgatók számát. A döntés azért született, mert a kormány úgy véli, túl sok töltelékszak és álfőiskola működik a szigetországban, valamint a hallgatók nagy részének nem megfelelő az angoltudása. Az új szabályozás áprilistól lép életbe - írja a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

Halottnak hitt magyar egyetemista került elő Japánból

Elolvasom

Közelről élte át a Japánban történt katasztrófát egy magyar diáklány. Gelényi Tania a földrengés és a szökőár idején mindössze 13 kilométerre tartózkodott az egyik leginkább sújtott településtől, Sendaitól. A tokiói egyetemista az elkövetkező napokat menekülttáborban töltötte, és csak néhány napja tért haza Magyarországra.

1
507 508 509 510 511
561