Felsőoktatás Eduline

"Nem elegáns ilyen cirkuszt csinálni az egyetemeken"

Elolvasom

Nem elegáns ilyen cirkuszt csinálni négy hónappal a megbízatás lejárta előtt – reagált a Debreceni Egyetem gazdasági tanácsának egyik tagja az oktatási kormányzat tervére, amely lemondatná a felsőoktatási intézmények gazdasági tanácsába az előző kormányzat idején delegált külső tagokat.

Felsőoktatás Edupress

90 ezres fizetésért nem maradnak itthon a kezdő orvosok

Elolvasom

A röghöz kötő rendelet eltörlése ellenére csak 377 gyakornok orvos jelentkezett a kórházak által meghirdetett 665 orvosgyakornoki álláshelyre - olvasható a Népszabadságban. Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöke szerint egyetlen intézkedés kevés a fiatal orvosok megtartására, így a rezidensek fele valószínűleg a határon túl kezdi meg pályáját.

Felsőoktatás Eduline

Összelopkodott szakdolgozatok: börtönbüntetés a csalóknak?

Elolvasom

Le lehet leplezni a plagizáló, bérírókat foglalkoztató és a "használt" szakdolgozatokat vásároló végzős egyetemistákat és főiskolásokat? Egyáltalán indokolt-e elvárni, hogy a bolognai képzés hároméves alapszakjának elvégzése után egy negyven-ötvenoldalas tudományos munkát mutassanak be a hallgatók? Németországban börtönbüntetést kaptak a bérírók, de vajon itthon működne ez a rendszer? Erről a témáról tartottak vitafórumot a a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában.

Felsőoktatás Eduline

Újra lesz Szakkollégiumok Éjszakája

Elolvasom

Az ELTE Társadalomtudományi Szakkollégium (Társtudkoli) hatodik alkalommal rendezi meg a Lágymányosi Campus Északi épületének alagsorában a SZÉ-t, azaz hivatalos nevén a Szakkollégium Éjszakáját. A szervezők mindenkit várnak az ingyenes rendezvényre, függetlenül attól, hogy ELTE-s vagy sem.

Felsőoktatás Edupress

Ilyen a tökéletes pályakezdő a hr-esek szerint

Elolvasom

A HR szakemberek 68 százaléka véli úgy, hogy az egyetem befejezését követően azonnal hasznosítható tudással kell rendelkezniük a friss diplomásoknak - derül ki a berlini székhelyű Trendence Intézet Campus 360 nevet viselő kutatásából, melyben húsz ország HR szakembereinek válaszai alapján adják meg az ideális diplomás ismérveit. A Magyarországon először publikált adatok szerint a toborzók ötöde tartja fontosnak a diploma érdemjegyét, az pedig, hogy a pályázó melyik felsőoktatási intézményben tanult, tíz toborzó közül három számára fontos csupán.

Felsőoktatás Eduline

"Lesznek olyan kéréseink, amelyekből nem engedünk" - interjú Körösparti Péter HÖOK-elnökkel

Elolvasom

Vannak kéréseink, amelyekből az egyeztetéseken sem fogunk engedni – mondta az új felsőoktatási törvény vitairatáról Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke, aki az Eduline-nak adott interjújában úgy fogalmazott, az egyetemi és főiskolai szenátus átalakításáról szóló terveket olyan professzorok dolgozták ki, akik soha nem vezettek még felsőoktatási intézményt.

Felsőoktatás Eduline

Új felsőoktatási törvény: csitul a vita Pokorni és az oktatási tárca között

Elolvasom

A felsőoktatás átalakításáról szóló alapelvekben és a közös célokban megállapodott Pokorni Zoltán Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel hétfői budapesti megbeszélésükön. Az oktatási bizottság fideszes elnöke közölte: a megállapodás szövegszerű változtatását várhatóan még a héten nyilvánosságra hozzák. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint jó esély van arra, hogy egyetértésre jussanak a felek a szakmai kérdésekben. A találkozón szóba került a jövőbeni egyeztetés kérdése is.

Felsőoktatás Eduline

Külföldi ösztöndíjlehetőségek hallgatóknak Szíriától Egyiptomig

Elolvasom

A hagyományos európai tanulmányi lehetőségek mellett többek között India, Kína, Izland, Írország közül választhatnak az egyetemi hallgatók, kutatók, ha külföldi résztanulmányokat, vagy tudományos munkát terveznek. A legfrissebb ösztöndíj-lehetőségek között szerepel az Európai Űrügynökség által meghirdetett tanulmányi lehetőség is.

1
508 509 510 511 512
538