Felsőoktatás Eduline

ELTE: Mi kell még egy jó tankönyvhöz?

Elolvasom

Az ELTE Tanárképző Központjának főigazgatója szerint ésszerű, hogy az egyetemek vegyék át az új tankönyvek írását, ugyanis jó lehetőségük van azok tesztelésére. Más kérdésekben már óvatosan fogalmaztak, szakpolitikai téren kerülték az állásfoglalást.

Közoktatás Lapszemle

Elképesztő hibák a 9. osztályos történelemkönyvben: így hogyan adhatták ki?

Elolvasom

Hemzseg a hibáktól a 9. osztályosok történelemkönyve, amely szerint Visegrád a Duna keleti partján, nagyjából Vác magasságában feküdt, a magyar „birodalom” határait pedig nem is három, hanem egyenesen négy tenger mosta. Állítólag nemzetközi hírnevű szakemberekkel készíttetik a tankönyveket, de aztán a kormány emberei rejtélyes módon „átdolgozzák” a szövegeket.

Közoktatás MTI

Szeptember 1-jére minden diák megkapja a könyveket

Elolvasom

Augusztus 3. és 25. között minden iskola megkapja a szükséges tankönyveket, amelyeket azután a tankönyvfelelősök szeptember 1-jéig átadnak a diákoknak, illetve a szülőknek - közölte Hegedüs István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tankönyvellátásért felelős miniszteri biztosa.

Közoktatás Eduline

Mégis van tankönyvjegyzék? Visszadobják az iskolák rendeléseit

Elolvasom

Bár Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár korábban azt mondta, az idén nem lesz ''javasolt'' - valójában kötelező érvényű - tankönyvjegyzék, miután az iskolák leadták a rendeléseiket, kiderült: csak olyan tankönyveket lehet használni, amelyek sorozatban jelennek meg. A döntés az államosított kiadóknak és a kísérleti tankönyveknek kedvez - írja a 444.hu.

Közoktatás Eduline

Az új digitális tananyagok is aggódásra adnak okot

Elolvasom

Az állami iskolákra gyakorlatilag rákényszerített, sokszor megkérdőjelezhető minőségű kísérleti tankönyvek mellett az OFI digitális tananyagokat is kifejlesztett. A baj csak az, hogy ezek egy része egyáltalán nem digitális, másik része meg digitális ugyan, de nincs túl sok értelme.

Közoktatás MTI

Az államtitkár nem aggódik a tankönyvek miatt

Elolvasom

Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz a tankönyvellátás az új struktúrában - erről Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

1
4 5 6 7 8
17