Közoktatás Eduline

Meglepő tankönyveket is kaphatnak az iskolások

Elolvasom

Értetlenül nézik a tanárok a tankönyvrendelés új szabályait. Az állami monopóliummal felruházott Könyvtárellátó (Kelló) ebben az évben már nem csomagolja össze a gyerekeknek a tankönyvpakkot, a listán pedig feltűntek olyan könyvek is, amit eddig nem engedélyeztek.

Közoktatás Eduline

"Súlyosan fertőző dolgok" is kerültek egyes tankönyvekbe

Elolvasom

Éles vita folyt a Történelemtanárok Egyletének (TTE) rendezvényén a kísérleti ötödikes és kilencedikes tankönyvről. Ez az esemény is igazolta: elhibázott döntés volt szétverni a hibái ellenére is jól működő, sokszínű tankönyvpiacot. A vitatott könyvekből jelen pillanatban is több ezer gyerek tanul. – írta a Népszabadság.

Közoktatás MTI

Még mindig 1600 tankönyv hiányzik az iskolákból

Elolvasom

Három és fél hónappal a tanévkezdés után még több mint másfél ezer kötet pótlását várja a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) az állami tulajdonba vett két nagy kiadótól, az Apáczai Kiadótól és a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadótól - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Közoktatás MTI

A tankönyvbiztos szerint nem nyírják ki a tankönyvkiadókat

Elolvasom

A tankönyvfejlesztésért és ellátásért felelős miniszteri biztos szerint már látható az innováció és hatékonyság javulása az új tankönyvellátási rendszerben, és a magánkiadóknak is lesz helye - közülük tizenöten az idén növelték az iskolákba szállított tankönyvek számát. Erről Hegedűs István beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Közoktatás Eduline

Hemzseg a hibáktól a kilencedikes matematikakönyv

Elolvasom

Az 1/2 az 1 és a 2 között van, a szép "ellenkezője" pedig a gyönyörű a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó 9. osztályos matematikakönyve szerint, amely – a kísérleti tankönyvön kívül - az egyetlen választható kötet volt az idén, írja egy székesfehérvári iskola tanára a 444.hu-n.

Közoktatás MTI

Kello: a kiadók miatt késett a tankönyvek kiszállítása

Elolvasom

Minden iskolába minden lehetséges tankönyvet határidőre kiszállítottak, ha késedelem volt, az a kiadók hibájából fakadt, amelyek nem szállították le határidőre kiadványaikat a társaságnak - nyilatkozta Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója a Magyar Hírlapnak.

Közoktatás MTI

Kello: időben megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

Elolvasom

Pontosan és időben megérkeztek idén a tankönyvek az iskolákba, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. határidőre teljesítette a kiszállításokat. Szerdáig közel 9500 diákot érintett tankönyvcsomagokkal összefüggő reklamáció - olvasható a könyvtárellátó közleményében.

1
5 6 7 8 9
17