Felsőoktatás Eduline

Kiosztották az iparkamara elnökét, tovább tárgyal a HÖOK - ez történt a héten

Elolvasom

Kellemetlen meglepetés érte a hallgatókat az ELTE-n és a Corvinuson: hiába várták a szokásos tanulmányi és szociális ösztöndíjat. Egyre több végzős középiskolás felvételizik külföldi egyetemre. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája nem tüntet, hanem folytatja a tárgyalásokat a "röghöz kötés" feltételeiről. A családi életről is tanulhatnak szeptembertől az általános iskolások. A hét hírei és cikkei.

Felsőoktatás Ivanyos Judit

Ennyi pénzből él a magyar egyetemista: 20-40 ezer forint ételre, kolira, utazásra

Elolvasom

Húszezer forintnál kevesebből él az egyetemisták és főiskolások ötöde, minden második hallgató pedig 20-40 ezer forintból gazdálkodik havonta - derül ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) 2012-es felméréséből. A diákok fele már tanulmányai mellett is dolgozik, de a legtöbben így is szülői segítségre szorulnak. Mennyiből él, mire költ a magyar egyetemista?

Felsőoktatás Czervan Andrea

Milliókat buknak Hoffmannék új rendszere miatt az egyetemisták

Elolvasom

Egy kisebb budapesti lakás árát bukhatják el azok a hallgatók, akik idén szeptemberben önköltséges formában kezdik el az egyetemet vagy főiskolát. A jelenlegi szabályok szerint ők - amellett, hogy több százezres tandíjat kell fizetniük - nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat és szociális támogatást, sőt van, ahol a kollégiumért is kétszer annyit kell fizetniük, mint az állami ösztöndíjasoknak.

1 2 3