szerző:
MTI

Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE)...

©

Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) pénteken, a nagycsaládokban élő hallgatók felsőfokú tanulmányainak segítése érdekében - áll az egyetem közleményében.

A PPKE az önköltséges képzési formában tanuló, NOE-tag családok gyermekei számára önköltségük 20 százalékának megfelelő összegű ösztöndíjat biztosít, amennyiben a jelentkezőket a felvételi eljárásban legalább 400 pontot elérve a PPKE bármely alap- vagy osztatlan képzési szakán, nappali tagozatra, önköltséges képzésre veszik fel.

Hozzátették: a második félévtől az ösztöndíj elnyerésének az a feltétele, hogy a hallgató tanulmányi eredménye elérje a 4,00-ás szintet. A juttatást legfeljebb a normál képzési idő tartama alatt kaphatja a diák, tehát ha valaki például az ötéves jogászképzésre iratkozik be, akkor 10 féléven keresztül jogosult erre - jegyezték meg.

A megállapodást Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora és Székely Hajnalka, a NOE elnöke írta alá. Milyen ösztöndíjakat kínálnak az elsőéves hallgatóknak a magánfőiskolák? Erről itt olvashattok, a felvételivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat pedig itt találjátok.