Közoktatás Eduline

Százmillióból újították fel, most bezárnák az ácsi iskolát

Elolvasom

A Komárom-Esztergom megyei Ács Pénzásás nevű településrészén fórumon tiltakoztak a szülők az iskola bezárása ellen, amelyet tavaly százmillió forint uniós forrásból újítottak fel. A polgármester összevonásról beszél, illetve az intézkedést a város csődközeli állapotával indokolja - írta keddi számában a 24 Óra.

Közoktatás Eduline

Tanévkezdés előtt két héttel zárhat be egy általános iskola

Elolvasom

A hét végén iskolamentő akcióba kezdett a Zala megyei Hahót, az önkormányzat ugyanis hónapok óta képtelen fizetni a költségek rájuk eső részét a Suli Harmónia Alapítványnak. A falu lakói bizakodnak, sokan havi több ezer forintot ajánlottak fel a működtetésre.Hha nincs pénz, tanévkezdés előtt két héttel szűnhet meg az intézmény.

Közoktatás Eduline

Kirúgták az iskola megmaradásáért tiltakozást szervező tanárnőt

Elolvasom

Az LMP szerint a pedagógus azért veszítette el állását, mert a kaposvári Toldi Általános Iskola és Gimnázium átszervezése elleni tiltakozó akciókban vezető szerepet vállalt. Klimóné az iskola szülői szervezetének elnökeként többször hangot adott a helyiek felháborodásának, miszerint az átszervezés indokolatlan és jogszerűtlen.

Közoktatás Eduline

Még egy esélyt kapott a kaposvári Toldi iskola

Elolvasom

A kaposvári Toldi iskola megszüntetése ellen tiltakozók beadványára reagálva a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) újabb törvényességi ellenőrzést indítványozott a Somogy Megyei Kormányhivatalnál. A szülők szerdai nyílt levelükben az önkormányzati határozat végrehajtásának felfüggesztését kérték.

Közoktatás Eduline

Iskola-összevonások Esztergomban

Elolvasom

Az esztergomi képviselő-testület ma hajnalig elhúzódó rendkívüli ülésén az egyik legnagyobb szóváltást kiváltó téma az oktatási és ifjúsági bizottság javaslata volt, amely a város oktatási intézményeinek összevonásáról szólt.

Közoktatás Eduline

Újabb demonstráció a Toldi iskola bezárása ellen

Elolvasom

Újabb demonstráció kezdődött a kaposvári iskolabezárás ellen: a Toldi Iskola szülői szervezetének tagjai és támogatói szombattól kis csoportokban "Toldi" feliratú pólókban járkálnak Kaposvár frekventált területein, közülük páran éhségsztrájkba is kezdtek, hogy így tiltakozzanak az általuk megalapozatlannak és törvénytelennek tartott lépés ellen.

Közoktatás Eduline

Ilyen az ország első Facebook-osztálya

Elolvasom

Az ország minden bizonnyal első weben szervezett gimnáziumi osztálya kezdi meg tanulmányait szeptemberben egy kazincbarcikai gimnáziumban. A borsodi várost is elérő iskolabezárási hullám miatt a diákok kénytelenek volt megszervezni saját jövőjüket, méghozzá a Facebookon - írja az fn.hu.

1
4 5 6 7 8 9 10