szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tájékoztatása szerint jelenleg 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet koronavírus-megbetegedés miatt.

Jelenleg 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV Híradójának megkeresésére. A tárca hozzátette azt is: 10 teljes feladatellátási helyen és 144 esetben egy-egy osztályban van tantermen kívüli, digitális munkarend.

Korábban írtunk róla, hogy az első tanítási héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt, majd szeptember 7-én öt újabb oktatási itézménnyel bővült a lista. Szeptember 10-én tíz-húsz között volt azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt. Természetesen az érintett iskolák hétről hétre változnak, hiszen a legtöbb intézményben rövid időn belül visszaállhatnak a normális működésre.

Egyes iskolák esetében azonban követhetetlenek és logikátlanok a hatóságok intézkedései. Van, ahol már az első koronavírusos eset után távoktatást rendelnek el az érintett osztályokban - vagy az egész iskolában -, míg máshol egyetlen fertőzéssel érintett osztályt sem küldenek karanténba. Erről itt írtunk részletesebben.

Nincs részletes és egységes szabályozás, az iskolák csak várnak

Hiába van akár két negatív koronavírustesztjük, ahol megjelent a fertőzés, ott otthon kell maradniuk a diákoknak és a kéthetes karantént mindenképp ki kell várniuk - mondta a Népszavának a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!