szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tíz és húsz között van azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt - mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke közölte: mindent összevetve hatékonyabb úgy az oktatás, hogy csak abban az esetben állnak át digitális oktatásra, ha felüti a fejét a járvány az adott iskolában. Ugyanakkor korábban az InfoRádiónak elmondta, tart attól, hogy a járvány egész tanári karokon is végigsöpörhet. A mostani helyzet mindenkitől nagyobb fegyelmet kíván - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy sem a gyerekeknek, sem a tanároknak nem könnyű most.

A kormányzati ajánlásokat, amelyek például arra vonatkoznak, hogy az iskolák halasszák el ünnepségeiket, minden intézménynek saját magára kell "értelmeznie", a szalagavató elhalasztásával kapcsolatban ugyanakkor nagy egyetértés látszik - tette hozzá.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a jelenlegi tanévre érvényes járványügyi intézkedési tervet szigorította, amiről itt írtunk korábban.

A Semmelweis Egyetem rektora tesztelné a tanárokat

Merkely Béla szerint meg kéne gondolni a magas rizikófaktorú emberek állami tesztelését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!