szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Míg egyes iskolákban már az első koronavírusos eset után távoktatást rendelnek el az érintett osztályokban - vagy az egész iskolában -, addig máshol egyetlen fertőzéssel érintett osztályt sem küldenek karanténba. Egyre követhetetlenebbek és logikátlanabbak a hatóságok intézkedései.

Mindössze öten járnak be az egyik fővárosi általános iskola 24 fős osztályába, mivel több diáknál is kimutatták a koronavírus-fertőzést, de mégsem küldték haza az egész osztályt és a tanárok is bejárnak hozzájuk tanítani - számolt be a hvg.hu-nak a lap egyik olvasója. A fertőzés feltehetően attól a diáktól származik, akinél fertőzésgyanú miatt tesztet kértek, de mégis bejárt az iskolába, amíg meg nem lett a pozitív eredmény.

A lap információi szerint egy fővárosi középiskolában is hasonló a helyzet: ott tíz fertőzött van különböző osztályokban, de egyetlen fertőzéssel érintett osztályban sem rendeltek el karantént, nem küldték haza a többi diákot, csak a szülők kaptak egy levelet arról, hogy ha úgy gondolják, ne küldjék be gyereküket. Hétfőn többen így is tettek. Az egyik 34 fős osztályból csak 17-en voltak bent az iskolában. Náluk az egyik osztálytársukról derült ki múlt szerdán, hogy fertőzött, viszont előtte majdnem egy hétig bejárt velük az órákra. Arról egyelőre nem tudni, hogy történt-e rendkívüli intézkedés, illetve zajlik-e kontaktkutatás.

A hírekbe jutott esetek alapján azonban nem tűnik túl következetesnek, hogy egy érintett intézményben mikor hoznak meg rendkívüli inézkedéseket. Mint írtuk, egy tatai iskolában elsősök kerültek karanténba, miután az osztályfőnükük elkapta a vírust, de egy szombathelyi iskolában is hét osztályt küldtek karanténba egy koronavírusos tanár miatt. Ehhez képest több olyan eset is van, ahol a fertőzés ellenére - hasonlóan a korábbiakban leírtakhoz - nem küldték haza sem a diákokat, sem a tanárokat. Tanév elején például az Óbudai Németh László Általános Iskolában is elindult a tanítás, pedig fertőzött idegen nyelvi oktatók miatt a tanárok harmada karanténba került.

A szülők fele szerint egyébként hamarosan újra digitális oktatás lesz - erről itt írtunk korábban. Orbán Viktor azonban nem tervez iskolabezárásokat. A miniszterelnök szerint csak azokban az intézményekben kell számítani általános korlátozásokra, ahol felüti a fejét a járvány.

"Ki fogja reggel a közel 500, de máshol akár 1500 diákot meglázmérni?"

Októbertől kötelező lesz a diákoknál a lázmérés az iskolába lépés előtt. Jócó bácsi is elmondta a véleményét.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!