szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy héttel azután, hogy lazítottak Franciaországban a korlátozásokon és a diákok egyharmada visszatért az iskolába, ismét be kellett zárni több intézményt, mert 70 koronavírusos beteget diagnosztizáltak.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, két hónapos lezárás után, május 11-én újranyitottak az iskolák Franciaországban. Az oktatás a korábbiakhoz képest sokkal kisebb létszámmal, 15 fős osztályokban folytatódott.

Egy héttel újranyitás után azonban több intézményt is ismét be kellett zárni, mert 70 koronavírusos esetet találtak. Azt nem tudni, hogy közülük hányan diákok és hányan tanárok – írja az ABC News.

A francia oktatási miniszter szerint azonnal bezárták az érintett iskolákat. Mivel a vírus lappangási ideje ennél több idő, ezért a betegek nagy része valószínűleg nem az iskolában fertőződött meg.

A múlt héten mintegy negyvenezer óvodát és általános iskolát nyitottak újra az országban. De a kormány megengedte a szülőknek, hogy otthon tartsák a gyerekeket, ezért mindössze egyharmaduk ment vissza a közoktatásba. Ezen a héten pedig a középiskolások számára is megnyitják az iskolákat a kevésbé fertőzött régiókban – kivéve Párizst.

Több hónapos szünet után újabb országokban indult újra az oktatás

Hétről hétre újabb országokban döntenek a korlátozások lazítása mellett, ami az oktatási intézményeket is érinti. Utánajártunk, hogy az elmúlt egy hétben hol nyitottak újra az iskolák, illetve mely országokban tervezik néhány héten belül újraindítani az oktatást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!