szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában – jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető szerdán, írja az MTI.

Az intézkedés Linzben, a Linzvidéki járásban, Welsben, a Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban lépéletbe.

„Masszív, ugyanakkor észszerű lépés” a vírus további terjedésének megakadályozására – mondta. Az intézkedést az indokolja, hogy Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok „dinamikus növekedése”.

Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban.

Felvételi dátumok egy helyen: minden, amire a következő hetekben figyelni kell

A tavaszi ügyintézési időszakból már nincs sok hátra, de ezzel még nem ér véget az idei felvételi. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő hónapban figyelnetek kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!