szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dél-Koreában nem indult túl jól az iskolakezdés, ismét bezárnak az iskolák és visszatérnek a digitális oktatáshoz.

Dél-Koreában utasították a szöuli és Szöul környékén lévő iskolákat, hogy zárjanak be ismét és térjenek át a digitális oktatásra – számolt be róla a Reuters.

Hétfőn a helyi járványügyi hatóság 280 új koronavírusos esetről számolt be, ezzel Dél-Koreában 17 945-re nőtt a regisztrált esetek száma, 310-en hunytak el eddig a járványban. Március óta most szombaton volt a legmagasabb az új esetek száma, akkor 397 esetről tettek jelentést.

Az oktatási minisztérium szeptember 11-ig az oktatási minisztérium újra bezárja az iskolákat Szöulban és környékén, az oktatás online zajlik majd, ez alól kivételt csak a végzős középiskolások képeznek.

Dél-Koreában júniusban nyitották újra az iskolákat, az elmúlt két hétben azonban 150 diák és 43 iskolai alkalmazott lett koronavírusos, ezért döntöttek úgy, hogy ismét bezárják az iskolákat és digitális formában folytatják az oktatást.

Döntöttek: kötelező lesz a maszk a görögországi iskolákban

Kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselete Görögországban az iskolákban - jelentette be az ország oktatásügyi minisztere, aki a koronavírus-fertőzöttek számának megugrásával indokolta a rendelkezést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!