Közoktatás eduline/mti

Palkovics köti az ebet a karóhoz, pedig a tanárok nem béremelést kértek

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint 18 százalékos béremelést jelentene a pedagógusok követeléseinek három pontja, az óraszámcsökkentés, az órakedvezmény visszaállítása és a minőségi munkavégzésért járó pótlék. A tanárok korábban sem kérdőjelezték meg, hogy emelkedtek a béreik az életpályamodellel, de munkaterheik túl nagy mértékben nőttek. Nem további emelést várnak, csak terheik csökkentését, a kormány ebben viszont azt látja, hogy kevesebbet kap a közpénzért.

Közoktatás eduline/mti

Nincs megállapodás, szombaton több ezren tüntethetnek a tanárok mellett

Elolvasom

Több órás tárgylást követően nem jutott megállapodásra a pedagógusok sztrájkbizottsága pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A PSZ a 25 pontos követelésről továbbra is egyeztetne, de ennek irányáról vita van a minisztériummal. Rétvári Bence államtitkár szerint azért is érdemes ott lenni a kerekasztalon, mert "ott történnek dolgok."

Közoktatás Eduline

Rétvári szerint sokan irigylik a tanárokat

Elolvasom

A TV2 Mokka vendége volt Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, aki nem zárta ki egyértelműen, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár széke inog. A hermanosok tiltakozásával kapcsolatban pedig egészen sajátos véleményt fogalmazott meg.

Közoktatás eduline/mti

Panaszkodott az iskola? Ellenőröket küldenek rájuk

Elolvasom

Rétvári Bence a közétkeztetés reformjáról azt mondta, mivel az intézmények többségében nem volt panasz, azok kisebb hányadában viszont nagyon hangos kifogások fogalmazódtak meg, ezért utóbbiaknál a kormányhivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálja azokat.

Közoktatás Eduline

Rétvári: a pedagógusoknál többet senki sem kapott

Elolvasom

Az elmúlt négy és fél évben a pedagógusok kapták a legnagyobb béremelést az államtól, mivel ők szolgálják a nemzet hosszú távú tudását – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára az M1 Ma reggel című pénteki műsorában. Rétvári szerint az oktatásra jövőre az ideinél több pénz jut.

Felsőoktatás Eduline

Hiába kérte egy képviselő, nem szól bele az Emmi a diplomaosztók zenéjébe

Elolvasom

Staudt Gábor jobbikos képviselő júliusban azt kifogásolta, hogy az ELTE Társadalomtudományi Karának diplomaosztóin nem a Szózatot, hanem Beethoven IX. szimfóniáját, vagyis az Örömódát éneklik, amelyet az Európai Unió himnuszának is neveznek. A képviselőnek az Emmitől Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt: a minisztérium nem szól bele, hogy mit játszanak a diplomaosztókon - és nem is akar.

Közoktatás Edupress

Visszahoznák a politikai életet az egyetemekre, főiskolákra?

Elolvasom

Szakmai munkacsoportot hoztak létre a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei augusztus 6-án, ahol a felsőoktatási intézményekben való politizálás lehetőségeit kívánják megtárgyalni, álláspontjukkal pedig szeptember végén keresik fel a Magyar Rektori Konferenciát. A csoport felállítását Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségének (IKSZ) elnöke kezdeményezte, aki egy héttel korábban kijelentette: vissza kell hozni a politikai életet a 20 éve politikamentessé tett egyetemekre, főiskolákra.

1 2 3 4