szerző:
Eduline

Rétvári Bence államtitkár szerint a magyar oktatás ma rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeire épül. A nyilatkozatra sok olvasónk reagált, a többség szerint nem ilyen rózsás a helyzet.

©

Ahogy arról beszámoltunk, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Educatio kiállítás megnyitóján azt mondta, az iskolák, a tanárok és a szülők nagyobb szabadságot kapnak most, mint néhány éve, a tananyagminimum és a diákok maximális terhelhetősége közötti sávban az oktatási intézmények határozzák meg, pontosan mit tanítanak. Az államtitkár szerint a mai oktatási rendszer „rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeiből indul ki”.

Az államtitkár nyilatkozatára több olvasónk reagált, a kommentek közül válogattunk.

Honnan tudják, mik a diákok igényei?
Megkérdezte őket bárki is?

Vissza vele a középiskolába!
Egy hét után sírva könyörög majd megmentőért.

A diákok igénye az, hogy ennél színvonalasabb
oktatásban részesüljenek!

A diákok igénye az,
hogy ne legyen iskola

Be kéne jönni kb 3-4 napra... minden jóban lenne része és a szemüvegén is átlátna... a halálom az, amikor a rosszra is azt mondjuk hogy jó.

Valamint a diákok igénye a sikerélmény, a dicsérő kedves szavak, motivált, életvidám és nem frusztrált tanárok, akik a földig rombolnak a szidalmakkal, büntetésekkel... Tisztelet a kivételnek.

Rétvári Bence elégedett, szerinte a magyar oktatás rugalmas és a diákok igényeiből indul ki

Másfél éve az iskolák, a tanárok és a szülők nagyobb szabadságot kaptak, a tananyagminimum és a diákok maximális terhelhetősége között ők határozzák meg, pontosan mit tanítanak - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Educatio kiállítás megnyitóján. Az államtitkár szerint a mai oktatási rendszer „rugalmas, személyre szabható, a diákok igényeiből indul ki".