szerző:
Eduline

Megkérdezték a miniszterhelyettest, hogy mit üzen az oktatási rendszer igazságtalanságai és a túlterheltség ellen tiltakozó diákoknak.

©

A 24.hu megkérdezte Rétvári Bence miniszterhelyettest arról, hogy mit üzen azoknak a diákoknak, akik részt vettek a pénteki diáktüntetésen. Azt is megkérdezték, hogy saját környezetében panaszkodnak-e a diákok az oktatási rendszerre. Az államtitkár saját gimnazista élményeit idézte fel.

A miniszterhelyettes válaszában kiemelte, hogy az iskoláknak lehetőséük van a kerettantervtől 20%-ban eltérni, így ha a diákok azt érzik, hogy túlterheltség van, akkor a szülők és a tanárok közösen megvitathatják a kérdést. Ha valóban arra jutnak, hogy csökkenteni kell a diákok terhelését, akkor sokkal szabadabban döntehtnek a kérdésben.

Amikor diák voltam, én is úgy éreztem, hogy egy kicsit sok - tette hozzá Rétvári Bence - de az ember utólag belátja, hogy mi az, amit használ, mi az, ami nem használt.

Belefáradtunk a napi 8-9 órába, korán kelésbe és bezártságba - diákok üzentek

Egyre több osztály és diákcsoport jelzi a Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért #január19-én! tüntetés Facebook-oldalán, hogy támogatja az eseményt, és 16 órakor ott lesz a Kossuth téren. Ahogy arról korábban beszámoltunk, már több mint 13 ezren jelezték a Facebookon, hogy ott lesznek a péntek délutáni diáktüntetésen, amellyel a résztvevők az oktatási rendszer igazságtalanságai ellen tiltakoznak.