szerző:
Eduline

Rétvári Bence államtitkár azt mondta, a kormány célja, hogy szupergyors WiFi-hálózat legyen minden iskolában 2018 végéig.

Mesterházy Attila (MSZP) kérdésére válaszolva Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára közölte, hogy

kiemelt célunk, hogy az iskolák a digitális oktatáshoz szükséges sávszélességű szupergyors interneteléréssel, illetve épületen belüli WiFi-hálózattal rendelkezzenek 2018 végéig.

Tavaly ősszel Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára is azt ígérte, hogy szupergyors internet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig.

Már zajlanak a fejlesztések, nemsokára minden iskolában lehet szélessávú internet

Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.

Arra a kérdésre, hogy a nyelvoktatás hatékonyságának növelése érdekében kívánják-e emelni az idegen nyelvi órák számát, illetve csökkenteni a diákok egyéb irányú túlterheltségét, az államtitkár azt írta:

Az idegennyelv-oktatás hatékonyságának növelése érdekében olyan megoldásokra van szükség, amelyek figyelembe veszik az egyéni adottságokat és kompetenciákat, biztosított a pedagógusok megfelelő továbbképzése és ösztönzése, motiválja a tanulókat, és megfelelő idegen nyelvi közeget biztosít számukra belföldön és külföldön egyaránt.

Az államtitkár szerint az anyanyelvi környezetben történő nyelvtanulás az idegen nyelv elsajátításának egyik leghatékonyabb módja, ezért csereprogramokban részvételt biztosítanak a diákoknak. Hozzátette, számítógép, az okostelefon, az internet a gyermekek, fiatalok mindennapjainak része, ezért az idegen nyelv oktatása során is egyre nagyobb teret szánnának az infokommunikációs eszközöknek.

Szupergyors net és teljes wifi-lefedettség lesz az iskolákban

Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.