szerző:
MTI

A 2010-es 29 milliárddal szemben, jövőre már 79 milliárd forint használható fel gyermekétkeztetésre - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön.

©

Hangsúlyozta: már valamennyi iskolai szünetben ingyenesen jutnak meleg ételhez a rászoruló óvodások és iskolások. Ugyanakkor a három évesnél fiatalabb gyermeket nevelő családok  havonta 12 kilogrammos ételcsomagban részesülnek 116 hátrányos helyzetű járásban - tette hozzá.
    

A politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat novemberi adatai szerint Magyarországon éppen a 18 évesnél fiatalabbak körében csökkent a legnagyobb mértékben a szegények aránya. Továbbá a fejlett gazdaságokat tömörítő OECD tagországai közül GDP-arányosan  Magyarország kiemelkedően sokat fordít a családok segítésére.

Itt vannak a friss PISA-eredmények: rosszul teljesítenek a magyar diákok

A legújabb PISA-felmérés eredményei alapján kijelenthető, hogy a matematika, szövegértés és természettudomány után a kollaboratív problémamegoldás nevű modulban is rosszul teljesítenek a hazai diákok. Ráadásul az adatok elképesztő egyenlőtlenségeket mutatnak: a kevésbé tehetősek esély nélkül maradnak. Közzétették a világszerte 72 országban, több mint félmillió középiskolás bevonásával készült PISA-kompetenciafelmérés eredményeit - írja a 24.hu.