Felsőoktatás MTI

Törölték a nyilvántartásból a botrányos sümegi intézményt

Elolvasom

Az Oktatási Hivatal (OH) törölte a felsőoktatási képzési központokról vezetett nyilvántartásból a sümegi John Henry Newman Oktatási Központ Kft.-t - közölte a jobbikos Rig Lajos kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az Edutus Főiskola nyilvántartásba vételi kérelmének vizsgálata folyamatban van.

Közoktatás eduline/mti

Rengetegen kapnak ingyen tankönyvet, de ára van

Elolvasom

A diákok kétharmada - minden alsó tagozatos gyermek és a szociálisan rászoruló felsősök, vagyis összesen 735 ezren - ingyenesen kapja a tankönyvcsomagot a jövő héten kezdődő tanévben - mondta Rétvári bence államtitkár. Emiatt

Közoktatás MTI

Tantermeket, uszodákat és komplett iskolákat ígér a kormány

Elolvasom

Országszerte 24 helyen tanterem, 24 tanuszoda, 25 tornaterem és öt komplett iskola épül a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.

Közoktatás Nagy Barnabás

Furcsa adattal hűtötték volna le a tiltakozó tanárokat

Elolvasom

Orbán Viktor év elején az otkatásra jutó pénzek növekedéséről beszélt, Rétvári Bence pedig számszerűsített is: szerinte bőven kültünk már annyit oktatásra, mint amit a tiltakozók követelnek. Az OECD matekja azonban nem egyezik a kormányéval, vagy ha igen, akkor úgy vándoroltak százmilliárdok az oktatásba, hogy a Klik ott tart, ahol. De mennyit költ valójában oktatásra az állam?

1 2 3 4