szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mégis bekerülhetnek a középiskolába azok a diákok, akik a létszámcsökkentések miatt szorultak ki.

Ahogy korábban írtunk róla, 28 diák helyett csak 17 tanulóval indulhat szeptembertől a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatos osztálya. Ezzel kapcsolatban most megszólat az Emmi államtitkára.

"Minden diákot föl fognak venni, minden diák folytatni tudja majd a tanulmányait", erről pedig már az érintetteket is értesítették, mondta Rétvári Bence államtitkár, miután az MSZP-s Kunhalmi Ágnes a parlament azonnali kérdések órájában arról kérdezte hétfőn, hogy fordulhatott elő, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerület utólag csökkentette a szentesi gimnáziumba felvettek számát - szúrta ki az Index.

Az államtitkár szerint azt jogszabályok rögzítik, hogyan zajlik egy felvétel, de "az állam gondoskodik arról, hogy minden diák számára az ország minden részén az oktatást, nevelést biztosítani tudják". A diákoknak tehát nem kell vizsgát tenniük, hanem póteljárásban iratkozhatnak be - állítja az államtitkár. "A rendszer jól működött", nyugtázta az egészet.

Közben folytatódik az érettségiszezon, ma matekból vizsgáznak a diákok. Percről percre frissülő tudósításunkat itt találjátok:

Matekérettségi: a legfrissebb infók percről percre

Ma a matekkal folytatódnak az érettségik. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, illetve kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, akkor maradjatok velünk egész nap. Ma is percről percre tájékoztatunk benneteket. A matematika érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Műszaki és Informatikai Karának.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!