szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lesznek diákok, akik a sikeres középiskolai felvételi után majd azzal szembesülnek, hogy mégsem veszik fel őket a kiválasztott iskolákba.

28 diák helyett csak 17 tanulóval indulhat szeptembertől a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatos osztálya - erről a tagozat vezetője értesítette az Indexet. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője több – a központ alá tartozó – intézmény igazgatóját is arra utasította, csökkentsék a felvehető diákok létszámát, így azok a tanulók, akik a már kihirdetett felvételi eredmények alapján úgy tudták, biztos a helyük szeptembertől, jövő hét elején szembesülhetnek a rossz hírrel.

Békési Eszter, az említett tagozatvezető méltatlannak tartja, hogy ezt csak így meg lehet csinálni a szülőkkel és a gyerekekkel. A lap úgy tudja, az iskolában a tervezett öt osztály helyett csak három indulhat el a következő tanévben.

Hasonló a helyzet Makón és Csongrádon is - írják, hozzátéve: az igazgatóktól először itt is a felvettek listáját és pontszámait kérték be, pár nappal később, április 24-én pedig egy táblázatot kaptak vissza az engedélyezett létszámmal.

Kiderült az is, hogy a csongrádi gimnáziumban van olyan, akit annak ellenére kell végül elutasítani, hogy kitűnő bizonyítvánnyal jelentkezett a középiskolába. És olyan is, akit emiatt sehova nem vesznek fel - írják.

Mikor jön a felvételi értesítő? Fontos infó középiskolába készülőknek

Mikor derül ki, kit melyik iskolába vettek fel a középiskolai felvételin? Itt van a pontos dátum.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!