Közoktatás Unyatyinszki György

Balog Zoltán újabb számháborúba kezdett, ezúttal kormánytársaival

Elolvasom

Korábban Palkovics László és Rétvári Bence államtitkár is 100 milliárdos forrásbővülésről beszélt a jövő évre, a miniszter rátromfolt munkatársaira, harmadával nagyobb összeget, 130 milliárd extra forrást ígért jövőre a köznevelésre. Ezt azonban sikerült egy már megcáfolt állítással is súlyosbítania.

Közoktatás eduline/mti

Balog Zoltán nem mond le, csak ha Orbán úgy akarja

Elolvasom

Az emberi erőforrások minisztere megegyezést szeretne a köznevelés kérdéseiben, ebben az ő felelősségük, hogy mindenkivel beszéljenek, aki javítani akar a köznevelés rendszerén, a felhalmozódott hibákon, de nem eresztenek a Köznevelési kerekasztalból.

Közoktatás Unyatyinszki György

Egy diák szerint vegzálta a tiltakozókat a fővárosi Fasori Gimnázium igazgatója

Elolvasom

Szerdán az ország több száz iskolájánál tiltakoztak pedagógusok, diákok és szülők a kormány oktatáspolitikája ellen. Az evangélikus egyházhoz tartozó Fasori Gimnáziumnál mindössze három diák vállalt szolidaritást a Tanítanék Mozgalom tiltakozásával, ám az igazgató nem nézte jó szemmel az akciót. Az iskolában pedig nem ritka a politizálás, Balog Zoltán miniszter is többször feltűnt már az intézményben.

Közoktatás eduline/mti

A jelenlegi formájában tényleg vége lehet a Kliknek

Elolvasom

Egyre valószínűbb, hogy jelenlegi formájában nem működhet tovább a Klik. Bár a kormány aligha szüntetni meg az intézményt, a központosított jellege – amiért eleve létrehozták – elveszhet. Erre utalnak Balog Zoltán és Palkovics László utóbbi 24 órában tett kijelentései.

Közoktatás MTI

Egy olimpiát már biztosan rendez Magyarország

Elolvasom

Magyarország nemzetközi tudományos diákolimpiát rendez biológiából, nemzetközi csillagászatból és asztrofizikából 2019-ben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken a Parlamentben a tavalyi magyar diákolimpikonok köszöntésén.

Közoktatás eduline/mti

Vége az első kerekasztalnak, módosítanak a Kliken

Elolvasom

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát - a többi között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők.

1 2 3 4 5 6 7
10