"Az oktatáspolitika bizonyíthatóan rossz irányba halad.  Tovább »

Tankönyv helyett tabletet kaphat 2018 szeptemberétől több ezer ötödik osztályos diák, és a tanárokat is korszerű digitális eszközökkel szerelik fel...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A hatosztályos gimnáziumokban matematikából átlagosan Szingapúr eredményeit hozták a diákok, a gond az általános iskolában és a szakképzésben...  Tovább »

A pénzt sem sajnálja brit kormány, csak legyenek jobbak matekból a diákjaik.  Tovább »

hirdetés

Persze ezek a "titkok" a magyar szakemberek számára is ismertek.  Tovább »

Elérhetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia annak a konferenciának a felvételét, melyen a PISA-teszt magyar részről...  Tovább »

Az MTA konferenciáján sem hangzottak el eddig nem hallott magyarázatok arra, miért szerepeltünk olyan pocsékul a legutóbbi PISA-teszten, de ezeket...  Tovább »

Korábbi szakértői jelentések arról árulkodnak, hogy a magyar oktatási rendszer nem csak hogy nem csökkenti, de még növeli is a más hátterű diákok...  Tovább »

Túl kevés az oktatásra fordított pénz, kevés a matekóra, nincs egyensúly az iskolák autonómiája és elszámoltathatósága között - többek között ezek a...  Tovább »

A PISA-tesztek nyomására amikor lehetséges, kreatívabb feladatokkal mérik a gyerekek készségeit.  Tovább »

Megosztja az eduline olvasóit az oktatási államtitkárság ötlete a hátrányos helyzetű, nehezen beilleszkedő diákoknak létrehozandó bentlakásos...  Tovább »

A részletes és megoldási javaslatokat is megfogalmazó PISA-jelentés nyilvánosságra került egyes részletei szerint a halmozottan hátrányos helyzetű...  Tovább »

A Jobbik 2010 óta visszatérő javaslatához hasonlóan bentlakásos felzárkóztató intézményekbe terelné a hátrányos családi hátterű, nehezen...  Tovább »

Oktatási államtitkár így még nem kezdett interjút.  Tovább »

Furcsa összehasolításba keverte a PISA-tesztet az Oktatási Hivatal elnökhelyettese.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X