A brit kormány 41 millió fontot szán arra, hogy az országban ázsiai módszerrel tanítsák a matekot.  Tovább »

Terjedelmes cikket szentel az Atlantic annak, mitől lehet annyira jó az észt oktatási rendszer.  Tovább »

Az ATV-ben volt vendég Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, aki elmondta, az oktatási rendszer átalakítása még mindig tart.  Tovább »

Mit jelent ma, ha valaki digitálisan írástudatlan?  Tovább »

Mióta a 2000-es évek eleje óta kiváló eredményeket érnek el a finn diákok a PISA-teszteken, mindenki az északi ország oktatási modelljét bálványozza.  Tovább »

A britek megunták, hogy a PISA-teszteken folyamatosan rosszul teljesítenek a diákok, és fontos döntésre jutottak: a legjobbaktól fognak tanulni.  Tovább »

Czunyiné Bertalan Judit szerint fel lehet számolni a digitális szakadékot az iskolákban és meg lehet állítani azt a folyamatot, ami miatt a...  Tovább »

A PISA-felmérések alapján Szingapúrban élnek a világ legokosabb középiskolásai. De mégis hogyan sikerült elérniük ezt?  Tovább »

Múlt héten tette közzé az OECD a legfrissebb, 2012-es PISA-felmérés elemzését.  Tovább »

A hét legnagyobb botrányát kavart eseménye, hogy az iskolákban megalakult a Pedagógus Önértékelési Csoport (PÖCS) és felállt a Mindennapos Éneklés...  Tovább »

Elhasaltak a magyar diákok a PISA-felmérésen, 34-ből csak a 30. helyen végeztünk.  Tovább »

A rendszeres házi feladat növeli a matematika és természettudományos teljesítményt, de csak akkor, ha nem túl sok.  Tovább »

A szülők, a tanárok és a munkaadók hozzáállásának megváltoztatására lenne szükség ahhoz, hogy a lányok is képviseltetni tudják magukat a műszaki és...  Tovább »

Csaknem az összes OECD-országban alulmaradnak a fiúk a szövegértés, a matematika, a természettudományok és a problémamegoldás területén is.  Tovább »

Heti hány órát töltenek a házi feladat megoldásával a magyar, a spanyol vagy a svéd diákok? Érdekes ábrát tett közzé a Facebookon az OECD.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X