Nyelvtanulás Eduline

Jogi útvesztőben a nyelviskolák

Elolvasom

A nyelvtanulás hosszú és fárasztó dolog, ennél talán csak a nyelviskoláknak van nehezebb dolguk mikor adminisztrációra kerül a sor. Az akkreditációs eljárások, a túl bonyolult és gyakran betarthatatlan szabályok és az állandó "papírgyártás" ellen kelt ki a szakma.

Nyelvtanulás Eduline

Spanyol foci, spanyol nyelv: egy tanév Spanyolországban

Elolvasom

Nemeskéry Gergely 16 éves és 2009 júliusában utazott ki a spanyolországi Murcia városába, ahol egy tanévet töltött el. Mivel 9 éves kora óta focizik, ezért fontos volt számára, hogy egy spanyol csapatba játszhasson és ne csak nyelvtudása, de játéka is fejlődjön. Őt kérdeztük a kinti iskolájáról, tapasztalatairól és még sok minden másról.

Nyelvtanulás Eduline

"A hoki miatt könnyű volt dönteni" - középiskolai tanév Kanadában

Elolvasom

Viktor 17 éves és a most befejeződő 2009/2010-es tanévet töltötte kint Kanadában, az Ontario tartományban lévő Sarnia-ban. Bár most úgy tűnik, még egy darabig biztosan nem fog hazajönni, mert egy kinti jégkorongcsapat szerződést ajánlott neki. Ő beszél most a tapasztalatairól: a helyi iskoláról, Kanada nemzeti sportjáról vagyis a jégkorongról, a nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Nyelvtanulás Edupress

Az angoltanárok mekkája Malajzia lesz

Elolvasom

A maláj kormány a 2011-es tanévtől módosítja az ország állami iskoláiban az angol nyelv oktatásának szabályait, melynek következtében több mint 13 ezer angoltanárra lesz szükség az intézményekben. Habár az országban a maláj a hivatalos nyelv, igen gyakori az angol nyelv használata is - adta hírül a The Star Online.

Nyelvtanulás Edupress

Új-Zélandon inkább kínaiul tanulnak mint franciául

Elolvasom

Új-Zéland és Kína erősödő gazdasági kapcsolatait szolgálja a két kormány közös oktatási célja, mely szerint jövőre 50 ezer új-zélandi középiskolás diák tanulná a kínai nyelvet. Ezzel leelőznék a franciát, amit most összesen 27 ezer diák tanul a 4,3 milliós lakosú országban - írja a New Zealand Herald.

Nyelvtanulás Eduline

A online nyelvtanulás bizarr formái

Elolvasom

Tanulhatunk nyelvet főzés közben, meditálva, utazással vagy akár randizással összekötve, de megpróbálkozhatunk az alvás közbeni tanulással is. Az első hallásra komolytalannak tűnő módszerekre sokan esküsznek, és állítják: lehet úgy is tanulni, hogy közben el is felejtjük, hogy valójában mi is a „végcél”. Az online nyelvleckék jelentős része is erre épít, ezekből mutatunk be most néhányat.

Nyelvtanulás Eduline

Miért lenne unalmas Németországban tanulni?

Elolvasom

Bernadett egy német kisvárosban, Lüdinghausenben tanul és annyira tetszik neki a kinti élet hogy az eredetileg tervezett fél évét duplázni akarja. Ő beszél most a tapasztalatairól: a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Nyelvtanulás Eduline

Magyar diák egy texasi középiskolában

Elolvasom

Zátrok Bence 18 éves, és a 2009-2010 -es tanévet tölti most az Egyesült Államokban, a texasi Forth Worth-ben. Ő foglalja most össze a tapasztalatait a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Nyelvtanulás Eduline

Nyelvtanulás: csoportban vagy egyénileg?

Elolvasom

Vajon létezik ideális nyelvtanulási forma? A válasz egyszerű: létezik, de egyéntől függ, hogy kinek melyiket ajánlják - mondja nyelvi szakértőnk, aki most összeszedte, hogy milyen körülményeket mérlegelve hozhatunk jó eséllyel olyan döntést, amellyel nem foghatunk mellé.

Nyelvtanulás Eduline

A diákcsereprogramok buktatói

Elolvasom

Egy diákcsereprogramokat szervező iroda munkatársa összegyűjtötte nektek a négy leggyakoribb hibát, amivel munkája közben találkozott és amiknek az elkerülésével bebiztosíthatjuk, hogy a mi hibánkból biztosan nem fog kellemetlen véget érni az utazás.

Nyelvtanulás Eduline

Többtannyelvű iskolák – behozhatatlan előny?

Elolvasom

Közhely, hogy ha valaki több nyelven beszél, jobb eséllyel indul a munkaerőpiacon, és nem mellékesen értékes pluszpontokat kap a felvételinél is. Bár soha nem késő elkezdeni nyelvet tanulni, mégis az a legideálisabb ha már a középiskola alatt legalább középszintre eljutunk két nyelvből. Ez utóbbi nem minden esetben könnyű egy hagyományos tanrendű iskolában, ezért is lettek népszerűek a két- illetve többtannyelvű iskolák itthon is.

1
74 75 76 77 78 79 80