Közoktatás Eduline

Ingyen tanulni az egyetemen? Itt a megoldás

Elolvasom

Mind több magyar egyetemista választja külföldi tanulmányainak helyszínéül a ködös Skóciát, a whisky és juhlegelők hazáját. A magyar és más nemzetiségű diákok választását az egyre erősödő és az önállóság felé kacsingató skót állam is támogatja, és a skót felföldön valóságos Bábel tornyát épít.

Közoktatás Eduline

Hova menjünk külföldre tanulni?

Elolvasom

Elkészült a legújabb összehasonlító felmérés, melyből megtudhatjuk, hogy az Egyesült Államoktól kezdve Európán és a Távol-Keleten át Ausztráliáig mely külföldi egyetemek bizonyultak a legjobbnak ebben az évben. Sőt, idén először Izrael is felkerült a húsz ország felsőoktatási intézményeit rangsoroló top100-as listára.

Nyelvtanulás Eduline

EU támogatással az EU piacra

Elolvasom

A magyar cégek – különösen a kisvállalkozás kereteiből kitörni igyekvők – szinte kikerülhetetlen akadályként tapasztalják meg a nyelvtudás hiányából eredő kommunikációs problémákat a nemzetközi vállalatok beszállítói piacán. Ez különösen igaz elsősorban német nyelvre „szakosodott” térségünkben az angol, vagy pláne a francia, vagy éppen az olasz nyelv tekintetében.

Nyelvtanulás Eduline

Blended learning 2. rész

Elolvasom

Csősz Ildikó, az OktaTárs Nyelvstúdió (http://www.oktatars.hu/) vezetője a vele készült interjú 2. részében a blended learning tanfolyamok indításának gyakorlati oldaláról mesél.

Közoktatás Eduline

Egy nyelviskola sikertörténete és tanítási módszere

Elolvasom

A Berlitz nyelviskola neve ismerősen cseng az idegen nyelvet beszélők számára. Mégis kevéssé ismert az a tény, hogy az első Berlitz-iskolát 1896-ban nyitották meg Magyarországon. A cég háborúkat, a nagy gazdasági válságot, nyelvoktatási csoda-módszerek születését és bukását túlélve működött Budapesten, a Váci utcában, míg az ötvenes évek elején az akkori hatóságok be nem záratták. A Berlitz hazánkban a rendszerváltást követően, 1991-ben nyitotta meg kapuit újra a minőségi nyelvoktatás iránt érdeklődők számára.

Nyelvtanulás Eduline

Általános tudnivalók az ITK Origo vizsgarendszerről

Elolvasom

Az ITK Origó Magyarországon kifejlesztett, általános nyelvi tudást mérő, kétnyelvű vizsgarendszer. A következő nyelvekből kínál vizsgákat: angol, német, latin, francia, spanyol, orosz, eszperantó, olasz, bolgár, horvát, lengyel, lovári (cigány), beás (cigány), szerb, szlovák, román, szlovén, török, héber, finn, újgörög.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Csereév az Északi - sarkkörön

Elolvasom

Miért pont Svédország? Az elmúlt időszakban, legalább ezerszer kérdezték meg tőlem, de igazán soha sem tudtam válaszolni a kérdésre. Egész egyszerűen jött egy megérzés, hogy nekem ott a helyem, és ennyi elég volt ahhoz, hogy jelentkezzek erre a programra.

Közoktatás Eduline

Megújul az eduline.hu

Elolvasom

Hogyan válasszunk nyelviskolát, milyen nyelvvizsgára vállalkozzunk, vagy válasszuk inkább a külföldi nyelvtanulást? Olyan kérdések, amelyek mindenkiben felmerülnek, ha belefognak bármilyen idegen nyelv tanulásába. Olvasóink mostantól a Nyeltanulás rovatra kattintva ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Önkéntes voltam egy árvaházban

Elolvasom

Dél-afrikai iskolám három napos szociális munkát szervezett osztályomnak. Választhattunk bármit, volt, aki idősek otthonába, volt, aki kórházba, volt, aki a tűzoltósághoz ment dolgozni. Én egy árvaházat, a Sunfolwer House-t választottam, ami főként beteg kisgyerekeknek ad otthont. Fogadó anyukám végzett ott önkéntes munkát, és előre figyelmeztetett, hogy nem lesz könnyű.

Nyelvtanulás Eduline

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete

Elolvasom

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) többéves előkészítő munka eredményeként 1992-ben alakult meg a British Council és a USIS támogatásával. Alapítói olyan nyelviskolák voltak, melyek számára a megnövekedett nyelvtanulási igény nem kizárólag gazdasági lehetőséget jelentett, hanem szívügyük volt a korszerű, magas színvonalú nyelvoktatás.

Nyelvtanulás Eduline

Diáksztorik: Megkóstolt Venezuela

Elolvasom

Hosszú és izgalmas út volt mögöttem. Hosszú, mert a világ másik végére vitt, hosszú, mert közben fel kellett dolgoznom, hogy a gyors búcsút követően egy évig nem látom sem a szüleimet, sem a barátaimat, sőt az anyanyelvemen sem szólhatok majd senkihez. Én, akinek a leghosszabb távolléte hazulról, pár hetes tábor volt. Nem beszéltem semmilyen idegen nyelven. Ez a kaland elképzelhetetlennek és vég nélkülinek tűnt.

Nyelvtanulás Eduline

Euroexam nelvvizsgatippek: szövegértés

Elolvasom

Bármilyen vizsgára készülsz, fontos, hogy pontosan tudd, mi vár rád. Ezért érdemes formailag, tartalmilag és az értékelés szempontjából is minél jobban megismerned a kiválasztott nyelvvizsgát. Ha ismered az adott vizsga jellemző feladatait és kipróbálod azokat, már félúton vagy a siker felé.

1
70 71 72 73 74 75 76