Felsőoktatás Eduline

Új ösztöndíj a pécsi doktoranduszoknak

Elolvasom

Természettudományi kutatásokat, termékek előállítását és a munkahelyek bővítését is segítheti a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE), valamint a Richter Gedeon Nyrt. együttműködése, amelyet pénteken írtak alá a baranyai megyeszékhelyen.

Felsőoktatás Eduline

Lebukott a csaló diák: tizenöt milliót fizethet a Harvardnak

Elolvasom

Tíz év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 24 éves hallgatót, aki hamisított ajánlólevelekkel és teszteredményekkel jutott be a Harvardra 2007-ben. Adam Wheelertől ezen felül 14 millió forintnak megfelelő összeget követel az amerikai elitegyetem, három év alatt ugyanis ennyi tanulmányi ösztöndíjat és szociális támogatást utaltak át a trükköző diáknak.

Felsőoktatás Eduline

Kritikus a helyzet az egyetemeken: lassan elfogynak a fizikatanárok

Elolvasom

A bolognai rendszer bevezetése óta mesterképzés elvégzéséhez kötik a tanári diploma megszerzését. A hároméves alapképzés után azonban egyre kevesebb diák dönt úgy, hogy a pedagógusi pályát választja – különösen igaz ez a természettudományi karok hallgatóira. Már ma sincs elég fizika-, kémia- és biológiatanár az országban, a helyzet néhány éven belül kritikussá válhat.

Felsőoktatás Eduline

"Torzszülött, agyament az új felsőoktatási törvény tervezete"

Elolvasom

Gúr Nándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerint a felsőoktatási intézmények többsége ellehetetlenülne, amennyiben az oktatásért felelős államtitkárság koncepciója megvalósulna, az elképzelés szerint ugyanis csak azon egyetemek, főiskolák működhetnének, amelyek oktatóinak kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik.

Felsőoktatás Eduline

Előre eltervezte tettét a pécsi ámokfutó?

Elolvasom

Az Első Pécsi Polgári Lőegylet titkára szerint G. Ákosnak nem volt időpontja lövészetre arra a napra, amikor a vád szerint egy embert megölt, hármat pedig súlyosan megsebesített a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

Felsőoktatás Eduline

Több százezer diák és tanár adatait "költöztetik" Győrbe

Elolvasom

Kétmilliárd forint európai uniós támogatásból kiépített szerverterem szolgálja ezentúl a közoktatási intézmények, tanulók és pedagógusok adatait kezelő Közoktatási Információs Rendszert, valamint a felsőoktatásban hasonló feladatokat ellátó, az oktatók és hallgatók adatait kezelő Felsőoktatási Információs Rendszert.

Felsőoktatás Eduline

Jogosan tiltják ki az iskolákból az "extrém" külsejű diákokat?

Elolvasom

„Hiába vagyok kitűnő tanuló, az osztályfőnök és az igazgató nem engedi meg, hogy én is elmenjek a februári osztálykirándulásra, szerintük ugyanis folyamatosan megsértem a házirendet azzal, hogy az iskolában sem veszem ki az orrpiercingemet” – ezzel a problémával fordult hozzánk egy budapesti végzős középiskolás, akit külseje miatt már többször kiküldtek órákról. Pedig ezt – a közoktatási törvény alapján – egyetlen iskola sem teheti meg.

Felsőoktatás Eduline

Buktatás az egyetemeken: még semmi sem biztos

Elolvasom

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium változatlanul azt az álláspontot képviseli a hallgatókkal folytatandó tárgyalásokon, hogy a felsőoktatás minőségi javulásának garanciáiért a hallgatóknak is munkálkodniuk kell; a szaktárca ezt szerdán, a Magyar Nemzet aznapi számában megjelentekre reagálva közölte az MTI-vel.

1
538 539 540 541 542
575