Egyéb Eduline

Jogosan szednek–e az iskolák osztálypénzt?

Elolvasom

Nyilatkozatot adott ki az országgyűlési jogok biztosa az iskolai osztálypénzzel kapcsolatban, ami tanárok, szülők és iskolafenntartók vitáját eredményezte. Szabó Máté ombudsman azért kényszerült megszólalni, mert egy több gyermeket nevelő, szociális támogatásban részesülő szülő sérelmezte az osztálypénz-szedés gyakorlatát. Az iskolák a forrásaik szűkösségérre hivatkoznak, sok szülő sérelmezi, sokan támogatják a rendszert.

Felsőoktatás Edupress

Immár hét egyetemmel kötött stratégiai megállapodást a MOL

Elolvasom

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá december 2-án a MOL a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, valamint a Szegedi Tudományegyetemmel. A közös kutatói munkára, az oktatók továbbképzésére, illetve a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítésére vonatkozó együttműködést már korábban a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel is megkötötte az olajipari vállalat.

Felsőoktatás Eduline

2,7 millió eurós támogatást nyert a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája több mint 700 millió forintos (2,7 millió eurós) támogatást nyert a Norvég Alaptól; az összeget a Mária utcai épület felújítására, bővítésére fordítják. Az építkezés 2010-ben kezdődik, és várhatóan 2011 első harmadában fejeződik be.

Felsőoktatás Eduline

Informatikai elitképzés itthon: nyáron indul az AIT

Elolvasom

Komoly várakozás előzi meg az első kurzus indulását az Aquincumi Technológiai Intézetben (AIT). Az Óbudai Graphisoft Parkban épülő új felsőoktatási intézmény oktatói között olyan nevek szerepelnek mint Charles Simonyi, Rubik Ernő vagy Bojár Gábor. Az iskola elsősorban amerikai egyetemek hallgatóit fogadja majd, de a legígéretesebb hazai diákoknak is lesz lehetőségük az egy-két szemesztert felölelő kurzusok látogatására.

Felsőoktatás Eduline

Tévhitek a diákhitelről: hogyan lehet nagyot bukni?

Elolvasom

A főiskolások és egyetemisták tanulmányaik kezdetén óhatatlanul szembesülnek a kérdéssel: felvegyék vagy ne vegyék fel a diákhitelt. Mi vár a törlesztőkre? Ki és mikor kérheti a hitel visszafizetésének szüneteltetését, és milyen feltételekkel? Égető kérdések, amelyekre érdemes választ keresni, mielőtt bárki fejest ugrik az ismeretlenbe.

Felsőoktatás Eduline

Módosították a felsőoktatási törvényt

Elolvasom

Elfogadta hétfőn az Országgyűlés a felsőoktatási törvény módosítását, a megváltozott jogszabály kitér többek között a felsőoktatási intézmények vállalkozói közintézetként való átsorolására, a felsőfokú tanulmányi időre, a szakkollégiumi központi és kutatóegyetemi cím adományozására.

Felsőoktatás Eduline

DExpo 2009: nyílt napok a Debreceni Egyetemen

Elolvasom

Idén először a szokásos felvételi nyílt napot kétnapos programsorozat váltotta fel a Debreceni Egyetemen (DE); a csütörtökön indult rendezvényen az intézmény átfogó képet igyekszik nyújtani a tanulási és kutatási lehetőségekről.

Felsőoktatás Eduline

4,3 milliárd forintos fejlesztés indul a Pannon Egyetem

Elolvasom

A veszprémi székhelyű egyetemen 4,3 milliárd forintos fejlesztést hajthat végre 2009-től 2011 végéig; ehhez 4,1 milliárd forint uniós és állami támogatást kapott az intézmény - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora csütörtökön Veszprémben, az egyetemen rendezett konferencián.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemistákat gyilkol az orosz maffia

Elolvasom

Az orosz belügyminisztérium gazdaságbiztonsági osztálya sürgős felvilágosító kampányt kezdett a fővárosi egyetemeken, a legutóbbi időben ugyanis már hat fiatalembert gyilkoltak meg bűnözői szervezetek, miután előzőleg fantomcégek alapításával bízták meg őket, s e cégekben súlyos milliárdokat forgattak meg vagy utaltak át külföldre.

Közoktatás Eduline

Second life a Pécsi Tudományegyetemen

Elolvasom

Érdekes kommunikációs megoldást választott a PTE az idei beiskolázási kampányra: online szerepjátékot fejlesztettek, hogy a jövendő diákjaik itt próbálhassák ki milyen az élet a pécsi campuson.

1
537 538 539 540 541
548