Felsőoktatás Eduline

Pórázon az egyetemek: önismereti válságban van a felsőoktatás?

Elolvasom

Kevesebb hallgató vehet részt a felsőoktatási döntéshozó testületek munkájában, az egyetemi docenseket pedig a mindenkori miniszter nevezheti ki: többek között ilyen változásokra lehet számítani, ha a felsőoktatási törvény tervezete a jelenlegi formájában kerül az országgyűlés elé. A koncepció egyelőre még csak vitaanyag, ám ha nem módosítják több helyen, súlyosan csorbulni fog a felsőoktatási intézmények autonómiája – állítják hallgatók és szakértők.

Felsőoktatás Edupress

Tarolt a Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Moholy-Nagy Egyetem

Elolvasom

A Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) honlapja nyerte el az Év Honlapja verseny díját oktatási kategóriában, melynek különdíját megosztva a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diploma honlapja érdemelte ki, a kategória minőségi díját pedig a Budapesti Kommuniációs és Üzleti Főiskola kapta.

Felsőoktatás Eduline

A legjobb üzleti iskolák Európában - rangsor

Elolvasom

A Financial Times idén is közzétette a legjobb európai üzleti iskolák rangsorát. Az élmezőnyben évek óta nem történt változás: első helyen a HEC Paris, a másodikon a London Business School, a harmadikon pedig a francia/szingapúri Insead áll. Az első tízbe több spanyol, francia és brit üzleti felsőoktatási intézmény is bekerült.

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.

1
536 537 538 539 540
571