Felsőoktatás Eduline

Ilyen videót még nem láttunk hazai egyetemtől

Elolvasom

Karrierlehetőségekről, neves oktatókról és felszerelt kollégiumokról szóló hírek helyett pörgős videóval népszerűsíti magát a Debreceni Egyetem – a hallgatói önkormányzat csöppet sem szokványos módon ismerteti meg a végzős középiskolásokkal a 2010-es gólyatábort.

Közoktatás Eduline

Amikor eldurvulnak az iskolai beavatások

Elolvasom

Erotikus feladványok, szellemes csapatvetélkedők, durvuló beavatások – ezekkel lehetne jellemezni a felsősök által minden évben várva-várt gólyaavatókat. Míg a középiskolákban és kollégiumokban nem ritka az erőszakos „gólyaszentelés”, addig az egyetemeken inkább az erotikus „ki-mennyit mer?” feladatok dívnak.

Felsőoktatás Eduline

Saját tapasztalataim az ELTE BTK-n

Elolvasom

Érettségi után kezdtem csak igazán izgulni - természetesen a felvételi miatt. Ugyanis az új pontszámítási módszer kiszámíthatatlan volt. Emlékszem, kéz a kézben izgultunk a ponthatárok éjszakáján osztálytársaimmal. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert Magyarország, sőt Európa vezető egyetemére, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre sikerült bejutnom. Meglepő módon alacsony volt a ponthatár, mindössze 320 pont elegendő volt ahhoz, hogy felvegyenek germanisztika szakra. Így lett belőlem német szakos hallgató.

1 2 3 4 5 6