szerző:
MTI

Vádat emeltek K. S. Szilárd ellen, aki az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában a gyanú szerint megerőszakolt egy lányt. Zárt tárgyalás lesz, és a lányt külön hallgatják majd ki, a vádlott jelenléte nélkül.

A fonyódligeti gólyatáborban történt erőszak áldozata
©

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt a Fonyódi Járási Ügyészség az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborban történt bűncselekmény miatt, az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta - közölte Horváth Szilárd, a Somogy Megyei Főügyészség főügyésze pénteken. 

Mint közleményében írta, a sértett kímélete miatt a bűncselekmény részleteinek, az elkövetés körülményeinek nyilvánosság elé tárása nem lehetséges, az ügyészség a vádiratban zárt tárgyalás kitűzését indítványozta, azzal, hogy a bíróság a sértettet a vádlott jelenléte nélkül hallgassa ki.

Horváth Szilárd közölte továbbá, a vádlott előzetes letartóztatásban van, vele szemben az eljáró Fonyódi Járási Ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Mint ismert, K. S. Szilárd a gyanú szerint az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában erőszakolt meg egy elsőéves hallgatót. A lány először a hvg.hu-nak adott interjút: elmondta, végig azon gondolkodott, hol fogja elásni a fotós, azt látta a szemében, hogy képes lenne ölni is. A teljes interjút itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!