szerző:
Eduline

Már februárban megszavazhatja a parlament a hallgatói önkormányzatok működését és a gólyatáborok szervezését szabályozó törvénymódosítást.

©

2015 első intézkedései közt szerepel a hallgatói önkormányzatok (HÖK) működésének átalakítása és a gólyatáborok szabályainak szigorítása - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Palkovics László felsőoktatási államtitkár.

A parlament várhatóan már februárban megszavazza azokat a törvénymódosításokat, amelyek rendezik a HÖK felelősségvállalását, és egységes, szigorú kereteket szabnak az egyetemi, főiskolai rendezvényeknek, így a gólyatáboroknak is. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a felsőoktatási stratégiában foglaltak szerint céges alapokra helyezik az egyetemi és főiskolai rendezvényszervezést, így a HÖK mint szervezeti egység a jövőben gólyatábort sem szervezhet önállóan.

Az Index már a harmadik, gólyatábor nemi erőszakról szóló beszámolót hozta nyilvánosságra kedden. Először az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti táborában történt bűncselekmény miatt indított nyomozást a Somogy megyei rendőrség, néhány héttel később pedig kiderült, hogy az ELTE jogi karának gólyatáborában tavaly történt hasonló bűncselekmény. Mezey Barna, az egyetem rektora már szeptemberben kijelentette, hogy változtatni fognak a gólyatáborok szervezésén.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!