Felsőoktatás Eduline

Öt egyetemista, akivel mindenki találkozik elsőévesként

Elolvasom

Már csak két-három hét, és kezdődik a regisztrációs hét az egyetemeken és főiskolákon - nagy összegben mernénk fogadni arra, hogy találkoztok majd egy-két fura figurával a koliban vagy a tanszéki folyosón. A BuzzFeed utánajárt, kik a legfurcsább csoporttársak. Ebből szemezgetünk.

Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: a pótfelvételitől az egyetemi ösztöndíjakig

Elolvasom

Megnéztük, mire számíthatnak az elsőévesek a gólyatáborban, milyen ösztöndíjakra pályázhatnak, mennyit kell fizetniük a koliért vagy az albérletért. Utánajártunk, mennyibe kerülnek a legnépszerűbb képzések, és beszámoltunk arról is, hogyan lehetett magasabb a "központi" ponthatár a Corvinuson. Ezek voltak a hét hírei.

Érettségi-felvételi Eduline

"Egy hétig egy percet sem fogsz aludni" - gólyatáborkalauz leendő elsősöknek

Elolvasom

Sárga szöcske, toronyfutás, piaolimpia és szuperhősképző – nem állítjuk, hogy a gólyatáborok szervezői túl sok eredeti programötlettel álltak volna elő idén, de afelől kétségünk sincs, hogy a jól bevált iszunk-táncolunk-ismerkedünk programhármas tetszik majd az elsőéveseknek. Programajánló és ízelítő azoknak, akik az első ponthatáros örömmámor óta még nem döntötték el, beneveznek-e a nyár legnagyobb egyetemi buljaira.

Közoktatás Eduline

Mégis lesz pénz a zánkai ifjúsági centrumra?

Elolvasom

A jövő évi költségvetésben, majdnem a legutolsó pillanatban, sikerült egy bizottsági módosító indítvánnyal 350 millió forintos forrást biztosítani a zánkai gyermek- és ifjúsági centrum további működésére - közölte Bóka István, Fideszes országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.

1 2 3 4 5 6