Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: a pótfelvételitől az egyetemi ösztöndíjakig

Elolvasom

Megnéztük, mire számíthatnak az elsőévesek a gólyatáborban, milyen ösztöndíjakra pályázhatnak, mennyit kell fizetniük a koliért vagy az albérletért. Utánajártunk, mennyibe kerülnek a legnépszerűbb képzések, és beszámoltunk arról is, hogyan lehetett magasabb a "központi" ponthatár a Corvinuson. Ezek voltak a hét hírei.

Érettségi-felvételi Eduline

"Egy hétig egy percet sem fogsz aludni" - gólyatáborkalauz leendő elsősöknek

Elolvasom

Sárga szöcske, toronyfutás, piaolimpia és szuperhősképző – nem állítjuk, hogy a gólyatáborok szervezői túl sok eredeti programötlettel álltak volna elő idén, de afelől kétségünk sincs, hogy a jól bevált iszunk-táncolunk-ismerkedünk programhármas tetszik majd az elsőéveseknek. Programajánló és ízelítő azoknak, akik az első ponthatáros örömmámor óta még nem döntötték el, beneveznek-e a nyár legnagyobb egyetemi buljaira.

Közoktatás Eduline

Mégis lesz pénz a zánkai ifjúsági centrumra?

Elolvasom

A jövő évi költségvetésben, majdnem a legutolsó pillanatban, sikerült egy bizottsági módosító indítvánnyal 350 millió forintos forrást biztosítani a zánkai gyermek- és ifjúsági centrum további működésére - közölte Bóka István, Fideszes országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.

Felsőoktatás Eduline

Ilyen videót még nem láttunk hazai egyetemtől

Elolvasom

Karrierlehetőségekről, neves oktatókról és felszerelt kollégiumokról szóló hírek helyett pörgős videóval népszerűsíti magát a Debreceni Egyetem – a hallgatói önkormányzat csöppet sem szokványos módon ismerteti meg a végzős középiskolásokkal a 2010-es gólyatábort.

Közoktatás Eduline

Amikor eldurvulnak az iskolai beavatások

Elolvasom

Erotikus feladványok, szellemes csapatvetélkedők, durvuló beavatások – ezekkel lehetne jellemezni a felsősök által minden évben várva-várt gólyaavatókat. Míg a középiskolákban és kollégiumokban nem ritka az erőszakos „gólyaszentelés”, addig az egyetemeken inkább az erotikus „ki-mennyit mer?” feladatok dívnak.

1 2 3 4 5 6