szerző:
Eduline

Megkérdeztünk pár HÖK-öst, hogy mit tanácsolnak azoknak akik most mennek egyetemre, a válasz egyöntetű volt, bárki szólalt meg: menjetek el a gólyatáborba. Miért gondolják úgy a felsőbbévesek, hogy a gólyatábor jó dolog? Erre is válaszoltak.

©

Semmire sem kényszeríthetnek titeket,

de nagyon sok mindent megtehettek.

Röviden ennyi a gólyatábor lényege, de nem csak a bulizás miatt jó ötlet elmenni. Nagyon sok egyetemen ezeken a napokon vannak szakmai felkészítések és a legtöbb helyen egy rövid bemutatást is tartanak az egyetemi életről. Megtudhatjátok, hogy miként működik a Neptun és kik azok a tanárok, akiknek az előadásaira jobb ha mindig felkészülten mentek be. Az egyetemi élet mellett az sem utolsó szempont, hogy barátokat szerezzetek, hiszen nincs annál jobb érzés, mint amikor a beiratkozáson már ismerős arcokkal találkoztok.

©

A gólyatábort követően azonban elkezdődik egy új világ. Annak érdekében, hogy az első félév ne legyen olyan nehéz, azt tanácsolják, hogy inkább a tanulásra koncentráljatok. Persze az egyetemi bulikat sem szabad kihagyni, egy kis szórakozást mindenki megérdemel, de nem szabad, hogy a ZH-k rovására menjen a sok átmulatott éjszaka. Komolyan kell venni az első félévet, mert nagyon sok egyetemen vannak olyan órák és kurzusok, amik egymásra épülnek és ha akár egy előfeltétel is hiányzik, akkor a csúszás veszélye is nagyobb.

Végül pedig sok egyetem hallgatói önkormányzatának képviselői tanácsolják, hogy a kollégiumi jelentkezéshez szükséges papírokat minél előbb kezdjétek el beszerezni, hiszen amint kiderül, hogy kit hova vettek fel, elindul a kollégiumi jelentkezés is.

Már most gólyatáborlázban égnek az egyetemek

Habár még a ponthatárokat sem tudjuk, néhány egyetem már most közzétette a gólyatábora helyszínét és időpontját. Amint megtudjátok, hogy hova vettek fel titeket, máris elindulhat a tervezgetés a gólyatábor kapcsán. Addig is összeszedtük őket: A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara 2017. augusztus 28-31 között Sikondán tartja a táborát.