szerző:
Eduline

Nemsokára megszületnek az idei ponthatárok és mindenki elkezdhet tervezni, kivel, mivel és hová megy. Vannak olyan dolgok, amik azonban várostól és szaktól függetlenül, minden elsőéves életében jelen lesznek.

©

1. Megint ti vagytok a legkisebbek

Igen ám, de ez az egyetemen a gólya tábor után már senkit sem fog érdekelni. Ugyanúgy előadásokra és gyakorlatokra jártok majd, mint a többiek. Még az is lehet, hogy együtt fogtok jegyzeteket cserélgetni a felsőbb évesekkel. Mellesleg ezek a felsőévesek tudnak majd tanácsokat és tippeket adni a tanárokkal kapcsolatban, így már nem kell elkövetnetek azokat a hibákat, amiket ők lehet, hogy elkövettek.

2. Szinte megszűnik a rendszer

Saját óráitokra, a saját időtök alapján jelentkeztek. A legszerencsésebbeknek soha nem kell már tanóra miatt 8-ra beérnie. Senki nem kelt fel 9 előtt titeket. Nem lesz kötelező osztályfőnöki, csak azt kell tanulni, amit szeretnél, az egyetem hatalmas szabadság.

3. Nem biztos, hogy rend lesz az asztalon

Sokkal több kallódó jegyzet és papír lesz az asztalotokon, mint valaha. Főleg a vizsgaidőszakban, lesz kalandos megtalálni amit kerestek, dehát mi lenne ennél izgalmasabb? Plusz a vizsgaidőszakban az izgulás sok minden alól metesíthet.

5. Diákkedvezmények

Bizony, ki kell használni.

+1 A Neptun nem (mindig) a barátod

Viszont ezt fontos tudni, hogy mindig akkor fagy le, dob ki vagy nem enged bejelentkezni, amikor éppen a vizsgajelentkezés van, vagy leadási határidő. Viszont a kávé, a gyorskaja és a zöld tea a barátod lesz, még az is lehet, hogy a legjobb.

Tíz dolog, amit mindenki megcsinált egyetemistaként

Felvenni a harcot a Neptunnal, aztán elbukni. Éveken át irigykedni azokra, akik két hét alatt letudják az összes vizsgát. Literszámra inni a kávét a vizsgák előtt. Ismerős? Bátran felvenni a harcot a Neptunnal/ETR-rel, aztán szomorúan ráébredni: olyan, hogy zökkenőmentes tantárgyfelvétel/vizsgajelentkezés, nem is létezik. Egy éjszaka alatt felkészülni egy olyan vizsgára, amelyhez legalább 600 oldalt kell bemagolni.