szerző:
Eduline

2014 augusztusában a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának gólyáit vetették alá megalázó feladatoknak Szarvason. A vs.hu szerint etikai eljárás nem indult, mivel az egyetem vezetése szerint nem volt kényszerítés.

©

A botrány a BCE volt budai campusát, a "kertészetis" karokat érinti a portál szerint (ezek ma már a Szent István Egyetemhez tartoznak).A szervezést a BCE hallgatói önkormányzata vállalta, míg a pesti karok gólyatáborait az úgynevezett öntevékeny csoport irodák, az ÖCSIk szervezték, kivéve a mesterszakos közgázos gólyatáborokat, amelyeket szintén a HÖK - írja a vs.hu.

De mi is történt két évvel ezelőtt, ami a vs.hu szerint még ma is téma a hallgatók között? A portál a következőképp írja le forrásaira hivatkozva az eseményeket: "A mackósajtos feladatra kétféleképpen emlékeztek forrásaink. Abban nem volt eltérés, hogy az alsónadrágot lehúzva kellett a fiúknak térdeplő helyzetbe kerülni. Ezt követően arccal – orral, nyelvvel – kellett feltolni a sajtot a gólya ánuszába, majd kiharapni onnan. Másik forrásunk ezt úgy írta le, kézzel kellett a sajtot feltolni, csak az utolsót kellett a csoportvezetőnek kiharapni vagy kinyalni, ha már 7 darabot sikeresen bejuttattak a gólya testébe."

 

A lányokra is várt megalázó feladat: nekik a fiúk elé térdelve, azok lábai közt elhelyezett pálinkásüveget kellett a szájukba venni. A portál úgy tudja, a lányok nem választhatták meg, hogy szeretnék-e végrehajtani a feladatot, az kötelező volt.

Hivatalosan felelősségre vonás a portál szerint nem történt, bár még abban az évben a dékán vizsgálta az ügyet. A lap az erről készült tájékoztatást is idézi: “fegyelmi eljárás megindítását nem tartották indokoltnak tekintettel arra, hogy a gólyatábori vetélkedőn való részvétel önkéntes volt, nem történt kényszerítés”. Az egyik hallgatói képviselő az ügy kapcsán lemondott - a lap forrásai szerint lemondatták -, további két érintettet pedig eltiltottak a táborok szervezésétől.