Egyéb Eduline

Érdekes újítással várja majd a Sziget Fesztivál a látogatókat! Videó

Elolvasom

Mint a korábbi években, idén is fontos szempont a környezettudatosság a szervezők számára. A mai sajtótájékoztatón bemutatták legújabb fejlesztésüket, a számos pozitív tulajdonsággal rendelkező ContiNest konténereket. Az alábbi videóban Tóth Tibor, szolgáltatásfejlesztési vezető mesél bővebben erről a projektről.

Egyéb Eduline

Káosz az állami ifjúsági tanácsadó cégnél

Elolvasom

3,3 milliárd forintnyi uniós forrással gazdálkodhatott a minisztériumi támogatással létrejött Új Nemzedék Központ Kft., amely többek között arra kapta a támogatást, hogy megszervezze a fiatalok pályaválasztási és szakmai tanácsadási szolgálatát, ám kiderült, hogy nem tudnak maradéktalanul elszámolni az összeggel az Állami Számvevőszék felé, amely ezért feljelentést tett.

Egyéb Eduline

Rejtvényes expedícióra hívunk - videó

Elolvasom

A TED ED legfrissebb logikai fejtörőébe szaladtunk, amelyben egy régészcsapat küldetése során megpróbál kijutni egy omladozó templomból, de több bonyodalom is akad, amelyek megoldásához meg kell tornáztatni a logikai képességeinket.

Egyéb eduline/mti

18 ezren jelentkeztek űrhajósképzésre

Elolvasom

Rekordszámú, több mint 18 ezer pályázó jelentkezett az amerikai űrkutatási hivatal legújabb űrhajósképzésre. A NASA ez alkalommal közösségi portálokon is hirdette a lehetőséget, ez közrejátszhatott a jelentkezők számának ugrásszerű növekedésével.

Egyéb Eduline

Ez a fekete lyuk videó biztos beszippant téged is

Elolvasom

A gravitációs hullámok létezésének megerősítése nagy port kavart a közelmúltban, a hullámokat feketelyukak keltették az univerzumban. De mi is a fekete lyuk és a végtelenségig létezhet-e? Egy remek animáció foglalja össze, hogy mit is kell tudnunk ezekről a hatalmas tömegű jelenségekről.

Egyéb Eduline

Február 4-én nyílt napot tart a BME Üzleti Tudományok Intézete! (x)

Elolvasom

A Mûegyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Üzleti Tudományok Intézete 2010. február 4-én, csütörtökön 15 órától nyílt napot tart. A rendezvény során általános betekintést kaphatnak a BME üzleti mesterszakjai – Pénzügy, Vezetés és szervezés, Mûszaki menedzser, MBA és Számvitel – felépítésébe, és meghallgathatják az intézet jelenlegi hallgatóinak beszámolóját. A képzés oktatói, és hallgatói a feltett kérdésekre is válaszolnak.

Egyéb Eduline

Posztgraduális képzések a ZSKF-en

Elolvasom

Ha már a zsebedben van egy diploma, de úgy érzed, hogy még fontos lenne tanulni, akkor már csak azt kell eldöntened, hogy melyik posztgraduális képzést választod az évről-évre bővülő választékból. Dr. Juhászné Belatiny Katalint, a Zsigmond Király Főiskola elnökét a náluk induló képzésekről kérdeztük.

Egyéb Eduline

Nyílt nap a Zsigmond Király Főiskolán! (x)

Elolvasom

Javában zajlik a felsőoktatási jelentkezési időszak Magyarországon. A leendő főiskolai és egyetemi hallgatóknak még bő egy hónapjuk van a tájékozódásra, valamint jelentkezési lapjaik kitöltésére, postára adására. (Határidő: 2010. február 15.)

Egyéb Eduline

Az álláskeresők bizarr pillanatai

Elolvasom

Hogyan bírják az álláskeresők a sikertelen próbálkozásokkal járó stresszt? Melyek a legjellemzőbb reakciók az állásinterjún és miként változott a helyzet tavalyhoz képest? Munkaerő-közvetítő cégeket kérdezett meg a hvg.hu az általános tapasztalataikról és az emlékezetes, vidám pillanatokról.

Egyéb Eduline

Csökken jövőre a diákhitel kamata

Elolvasom

A Diákhitel Központ (DK) igazgatósága évi 9,5 százalékban állapította meg a diákhitel 2010. január 1. és június 30. közötti időszakban érvényes kamatát - tette közzé a DK szombaton napilapokban. Ez 100 bázisponttal alacsonyabb az előző félévinél (akkor 10,5 százalék volt).

Egyéb Eduline

Módszeres alázás az iskolában: kiből lesz elkövető és kiből áldozat?

Elolvasom

Mások megalázása, a módszeres kegyetlenkedés a gyerekek és fiatal felnőttek világának is része. A szakirodalomban bullyingnak nevezett jelenség (talán terrorizálásnak lehetne fordítani) jelen van az iskoláinkban, s bár a kiközösítettek eddig nem rendeztek iskolai vérfürdőt, a kamaszkori öngyilkossági kísérletek előidézője lehet egy ilyen kilátástalan helyzet. Ahogy az az iskolai környezet is, amely eltűri ezt. Jármi Éva pszichológussal, az ELTE-PPK Iskolai Pszichológiai Intézeti Központ oktatójával a hvg.hu újságírója beszélgetett.

Egyéb Eduline

Középiskolai magyar felvételi: 45 perc és 50 pont

Elolvasom

A középiskolai matek és magyar felvételi központi és egységes, és az ígéretek szerint kompetenciát, készséget mér, és nem bemagolt tudást. A tanárok szerint a magyarnak, mint tantárgynak jót tett a kompetencia rendszerű oktatás, a diákok így sokkal életszerűbb tudáshoz jutnak és nem magolják be ész nélkül az anyagot.

1 2 3 4 5 6 7
17