Felnőttképzés Gál Éva Laura

Keresztény közgazdaságtan képzés

Elolvasom

Idén végeznek a KETEG, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gyakorlatban nevű képzés első hallgatói. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen indította el a posztgraduális képzést 2010-ben.

Közoktatás Edupress

15 egyházi iskolából egyben talált mindent rendben az OH

Elolvasom

Ellenőrzése során egyetlen olyan egyházi iskolát talált az Oktatási Hivatal (OH), amely nem követett el szabálysértést, vagyis betartotta az egyenlő bánásmód elvét és megfelelő színvonalú oktatást végzett. A még Hiller István oktatási minisztersége alatt megkezdett hatósági ellenőrzés során 15 egyházi intézményt vizsgáltak, így három katolikus, hat református és további hat egyházi iskolát.

Közoktatás Edupress

Változtatják az egyházi iskolák finanszírozását

Elolvasom

Szeptemberben tárgyalja a kormány az egyházi fenntartású közoktatási intézmények kiegészítő támogatásának kiszámolásáról szóló rendeletet. Az új rendelet szerint a különböző fenntartású közoktatási intézményeknek (önkormányzati, egyházi, állami) eltérő mértékű kiegészítő támogatásra van szükségük, mint ahogy belső szerkezetük sem azonos - hangzott el az Oktatási és Kulturális Minisztériumban (OKM).

1 2