szerző:
eduline/mti

Az egyházi iskolák arányaihoz képest jóval nagyobb támogatást adnak Balog Zoltánék - derült ki a Klebelsberg ösztöndíjak átadásán.

©

A miniszter a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak átadásán csütörtökön jelentette be, hogy már 54 milliárd forint pluszforrás odaítéléséről döntöttek az egyházi oktatás számára.

Ezt a pénzt iskolák rendbetételére, új intézmények, illetve tanuszodák, tornatermek építésére fordítják majd. Emellett a jövő évre vonatkozóan várhatóan még kiírnak egy 80 milliárdos fejlesztési keretet.

Összehasonlításképp, ez az az összeg együttesen a Klik 2013-as költségvetésének (411 milliárd) harmada, egyúttal közel megegyezik azzal az összeggel, amivel 2016-ra többel tervezték a Klik költségvetését - erdo korábban nem adták oda az állami intézményeknek, most az egyháznak igen.

Heti Hoffmann Rózsa: Biblából jobbak a magyarok, mint a PISA-tesztben

Hoffmann Rózsa Magyarország oktatási államtitkára volt 2010-től 2013-ig, ennek fényében érdemes megvizsgálni, hogy mit is mondott. Emlékeztek még a 2012-es PISA-eredményekre? Akkor is a magyar diákok romló eredményeitől volt hangos a magyar sajtó, ezt sikerült fokozni a múlt héten nyilvánosságra hozott 2015-ös felmérés szerint.