2020-tól csak az felvételizhet egyetemre vagy főiskolára, akinek legalább középfokú nyelvtudása van.  Tovább »

A magyar felnőtt lakosság kétharmada nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Mekkora összeget kaphattok vissza, ha 35 év alattiak vagytok, és megszerzitek az első közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgátokat?  Tovább »

Egyre több részlet derül ki az ingyenes nyelvvizsgáról - itt találjátok a választ néhány olvasói kérdésre.  Tovább »

hirdetés

A következő három évben évi mintegy hárommilliárd forintot különít el a kormány a fiatalok első sikeres nyelvvizsgájának ingyenessé tételére - áll a...  Tovább »

Megbukott egy ír nő az állandó tartózkodási engedélyhez szükséges angol nyelvi teszt szóbeli részén Ausztráliában, mert nem sikerült meggyőznie a...  Tovább »

Néhány év alatt több ezer szóval lett gazdagabb a német nyelv.  Tovább »

Az egyetemisták alig több mint ötöde tanult valamilyen nyelvet a felsőoktatási intézmények keretein belül a 2016-2017-es tanévben - közölte a Magyar...  Tovább »

Három év múlva már csak az felvételizhet egyetemre, akinek lesz középfokú nyelvvizsgája.  Tovább »

A nyelvtanulás nem sprint, hanem egy maraton - mondja Luis Von Ahn, a Duolingo alapítója.  Tovább »

Még mindig az angol nyelv a legnépszerűbb, és az is középfokon. Ezt követi a német nyelv, de ebből jóval kevesebbe vizsgáztak az utóbbi években.  Tovább »

Az állami iskolákban negyediktől tizenkettedikig 936 tanórát kapnak a diákok, ám a többségnek ez mégsem elegendő a nyelvvizsgához.  Tovább »

Csökken azok száma, akik nyelvvizsga hiányában nem szerzik meg felsőoktatási oklevelüket - mondta az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási...  Tovább »

Vajon elegendő-e a középiskolában nyelvoktatás ahhoz, hogy a diákok teljesíteni tudják a 2020-tól érvényes új szabály előírásait, miszerint csak...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X