Közoktatás Edupress

Rekordokkal véget ért a SZIN

Elolvasom

A neves külföldi és hazai fellépők koncertjei mellett rekordkísérletek is zajlottak a Szeged Ifjúsági Napokon. Rekordot döntött az eddigi látogatottság, hiszen idén több mint 45 ezren látogattak ki a programokra, ami több mint tízezerrel több látogatót jelent, mint tavaly - derült ki a zárás utáni összegzésből. Ezenkívül Badár Sándornak sikerült megdöntenie egyéni csúcsát, így hét és fél órát beszélt megállás nélkül.

Közoktatás Edupress

Felsőoktatási Minőségi Díjat kaptak

Elolvasom

A Felsőoktatási Minőségi Díjjal évente azon intézmények, intézményi részlegek munkáját ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert, amely lehetőséget teremt hazai és nemzetközi összehasonlításokra, rangsorolásokra és a versenyhelyzet erősítésére. Az idei évben öt felsőoktatási intézményt tüntettek ki.

Közoktatás Edupress

Jubileumi diplomaátadó lesz Miskolcon

Elolvasom

Egy emberöltő távlatából idézi meg csaknem 200, zömmel még Sopronban - a Miskolci Egyetem jogelőd intézményében - tanult bánya-, bányaművelő-, bányagépész-, olaj-, geológus-, geofizikus-, földmérő- és kohómérnök élete meghatározó éveit: 50, 60 és 65 éve végzett mérnököket köszöntenek szeptember 1-jén, szombaton a Miskolci Egyetemen.

Közoktatás Edupress

Új informatikai fejlesztések Szegeden

Elolvasom

Hefop programzáró workshop-ot rendeznek Szegeden, és az egyetemi informatikai infrastrukturális fejlesztéseket is átadják a Tanulmányi és Információs Központban augusztus 29-én, szerdán 10 órakor.

Közoktatás Edupress

Épül a jauárban leégett kollégium

Elolvasom

A januárban leégett szőcsényi kollégium lassan ugyan, de épül - mondta Kiss Vince, a Széchényi Zsigmond iskola igazgatója a Somogyi Hírlapnak. Az igazgató hozzátette, hogy a leégéskor keletkezett csaknem 170 millió forintos kárban példaértékű volt a cégek és magánszemélyek felajánlása, ami az újjáépítésben segített.

Közoktatás Edupress

Jose Carreras a pécsi egyetem díszdoktora lett

Elolvasom

Díszdoktorává avatták José Carrerast a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Romhányi György Aulájában augusztus 29-én. A katalán tenor díszdoktori címre terjesztését a PTE Művészeti Karáról Kincses Veronika, a PTE Művészeti Kar Magánének Tanszékének vezetője indokolta, és megemlítette: a kar nevében büszkék lennének arra, ha a művész egy ének kurzust is tartana Pécsett 2010-ben, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Közoktatás Edupress

Kiállítják a Ford T-modellt a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) kiállítást rendez Galamb József és az éppen 100 éve megálmodott Ford-T modell emlékére. Az emlékkiállítást szeptember 4-én Dr. Gáti József, a BMF kancellárja nyitja meg, és Dr. Horváth Sándor dékánhelyettes mutatja be a felújított T-Modellt.

Közoktatás Edupress

Kutatók éjszakája az egri főiskolán is

Elolvasom

Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Kara is bekapcsolódik abba a nagyszabású európai projektbe, amelynek keretében Európai Kutatók Éjszakája címmel egészéjszakás eseményeket szerveznek Európa-szerte a tudomány népszerűsítésére szeptember 28-án.

Közoktatás Edupress

Az Akadémián átadták a Báthory-díjakat

Elolvasom

A Báthory-díjakat azok a személyek kapták meg, akik elősegítették a határon túli oktatási intézmények működtetését, az esetleges akadályok leküzdését, valamint az oktatás javulását. A Báthory Istvánról elnevezett díjat idén adták át harmadik alkalommal augusztus 23-án.

Közoktatás Edupress

Kiegyensúlyozottság a médiában

Elolvasom

Objektíven tájékoztat-e a magyar sajtó és pártatlan-e? - Többek között erre a kérdésre is keresi a választ a Kiegyensúlyozottság és kampány a médiában című tanulmánykötet, melyet Bajomi-Lázár Péter, Kotroczó Róbert és Sükösd Miklós szerkesztett. A könyvet Majtényi László korábbi adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Intézet igazgatója mutatta be a közönségnek augusztus 30-án a Független Médiaközpontban.

Közoktatás Edupress

Elkezdődtek a Pannon Egyetem gólyatáborai

Elolvasom

A Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karának gólyái Bulektáborukat, a Nagykanizsai Telephely elsősei Gólyatáborukat kezdték a Balaton két oldalán, a veszprémi karok új hallgatói pedig kollégiumi kopogtatótáborban vesznek részt hétvégén.

Közoktatás Eduline

Robotokkal dolgoztathatnak a jövőben

Elolvasom

Ivan Bowman programozó. Részt vesz az értekezleteken és a konyhába is is kijár beszélgetni, igaz, inni és enni nem szokott. Rettegve gondol vissza arra az időszakra, amikor egy éjszakára áram nélkül hagyták munkatársai. Ivan ugyanis robot.