Közoktatás Edupress

A tanácskérés nem korfüggő

Elolvasom

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) Pályatanácsadójának naptárja zsúfolásig telt a jelentkezési időszakban, de nem csak a frissen érettségizettek kérik ki a szakemberek véleményét döntésükhöz, több, harminc év körüli fiatal várakozik.

Közoktatás Eduline

Ladánybene 27 - Babylon Cirkusz

Elolvasom

Szép lassan telt meg az Almássy téri Szabadidőközpont múlt hét pénteken a lemezbemutatóra. A Ladánybenét megelőzően két előzenekar is szórakoztatta a nemcsak rasztákból álló közönséget.

Közoktatás Edupress

Középiskolásoknak hirdet diákújságíró pályázatot a PTE

Elolvasom

Diákújságíró pályázatot hirdet a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke immár harmadszor, középiskolás diákok számára. Idén a legjobb cikkek, és újdonságként, a legjobb középiskolai blogok nevezését várja a tanszék. A pályázatok beküldési határideje 2008. január 31.

Közoktatás Edupress

A MESE idén is kiírta sajtó pályázatait a felsőoktatási hallgatóknak

Elolvasom

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) hagyományainak megfelelően idén is kiírja az Év Írása pályázatát, az Év Fotója pályázatát, a Pro Sperare pályázatát és a Pál Imre-emlékdíjat. A 2007-es pályaművek beadási határideje 2008. február 15-e, a díjakat 2008 márciusában a MESE Felsőoktatási Média Konferenciáján adják át.

Közoktatás Edupress

Magasabb lesz a tandíj néhány intézményben

Elolvasom

Néhány felsőoktatási intézmény a Magyar Rektori Konferencia által korábban javasolt 105-150 ezer forint helyett magasabb összeget állapított meg az államilag támogatott hallgatóknak fejlesztési részhozzájárulás éves díjaként - mondta Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

Közoktatás Edupress

December 15-ig levelet kaptak a törlesztők a Diákhitel Központtól

Elolvasom

Nem változnak a diákhitel felvehető összegei a 2007/2008-as tanév második félévében sem - olvasható a Diákhitel Központ közleményében. Továbbra is havi 30 ezer, 25 ezer, 21 ezer és 15 ezer forintos kölcsönösszeg közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók, és csak a költségtérítéses képzésben hallgatók kérhetnek ennél többet, a havi 40 ezer forint. A Diákhitel Központ igazgatósága a kamat 2008. június 30-ig érvényes mértékét is változatlanul évi 9,5 százalékban állapította meg.

Közoktatás Eduline

Ha meg akarsz felelni, már nem vagy érdekes

Elolvasom

Araszolás az autóval a szokásos reggeli dugóban. A rádióból felcsendül valami különleges dallam: hegedű hangja, amihez elektronikus effektek társulnak. Feljebb tekerem a hangerőt. A zene tempót vált és a korábbi hangszínek mellé megérkezik a basszus, majd igazi ékszerként női kórus kapcsolódik be. Zagar Wings of Love címu száma szól az mr2-n. A hazai zenei élet sokáig nemigen kényeztetett el minket jó minőségű elektronikus poppal. De most úgy tűnik, egész más a dugó, ha közben az új Zagar lemezt hallgatod.

Közoktatás Edupress

Együttműködik az újjáélesztett lovagrend és a Kodolányi

Elolvasom

Együttműködési megállapodást írt alá a Szent Ouen és Csillag Lovagrend (OSOE), valamint a Kodolányi János Főiskola (KJF) december 11-én. Az oktatási egyezmény a főiskola számára lehetőséget nyújt többek közt a nemzetközi kapcsolatok kiszélesítésére francia nyelvterületen, valamint közös konferenciák lebonyolítására. A KJF a megállapodás aláírásával tovább bővitte több mint 100, főként külföldi eredményesen működő partnerkapcsolatainak a körét.

Közoktatás Edupress

Hogy lesz 480 pontom?

Elolvasom

Az új, 480 pontos felvételi rendszer a korábbi években használatos pontrendszer analógiájára készült, így tehát könnyen megérthető azok számára is, akik nem most próbálkoznak először a felvételivel. Az új pontrendszer is a tanulmányi eredményből (tanulmányi pontok) és az érettségi vizsgán elért eredményekből (érettségi pontok) származó pontokat veszi figyelembe, kiegészítve az emelt szintű érettségiért, nyelvtudásért, sportteljesítményért, tanulmányi versenyekért, szakképesítésért, valamint az előnyben részesítés jogcímén járó többletpontokkal.

Közoktatás Edupress

VIII. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny

Elolvasom

A Challenge24 idén újra megnyitja kapuit a kihívást kereső programozók előtt, akik ismét összemérhetik tudásukat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A VIII. BME Nemzetközi 24-órás Programozóversenyt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezi.

Közoktatás Edupress

Alternatív hajtású járművek versenye III.

Elolvasom

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága 2008 áprilisában, az egyetem parkolójában megrendezi a III. Széchenyi Futam-ot, az Alternatív hajtású járművek harmadik, immár határainkon túl is meghirdetett versenyét.

Közoktatás Edupress

Kiállítás a <19 Szabadfogású Számítógép verseny díjnyertes munkáiból

Elolvasom

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ ötödik alkalommal hirdette meg a <19 Szabadfogású Számítógép Versenyt, amelyre idén is több száz számítógéppel készített pályaművet küldtek be a 19 év alatti fiatalok. Lehetett nyerni videóval, weblappal, grafikával, zenével, programmal és játékkal is, érkezett Mikulásos videó, rajongói honlap, zenei remekmű és még sok minden más. A 18 díjnyertes pályamunka egy kiállítás keretében december 7-16-ig tekinthető meg Budapesten a Centrális Galériában.

Közoktatás Edupress

Európai Fiatal Újságíró Díj indul az EU-bővítés témakörében

Elolvasom

Versengésre hívja Európa fiatal újságíróit az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága és együttműködő partnere, a European Youth Press (Európai Ifjúsági Sajtószövetség). A pályázat célja, hogy a fiatal újságírókat az Európai Unió bővítési politikájával kapcsolatban gondolkodásra és véleményük kifejezésére ösztönözze.

1
719 720 721 722 723
753